Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > E klasa > Osvježena Mercedes E klasa

Zvanično

Osvježena Mercedes E klasa

Nakon što su se na internetu pojavile neoficijelne fotografije koje su prikazivale izgled osvježene E klase, Mercedes je objavio set zvaničnih fotografija i podatke za svoju limuzinu

Ono što se nagađalo dobilo je svoje uporište. Mercedes će narednog mjeseca na Salonu automobila u Detroitu i zvanično predstaviti svoju restilizovanu E klasu, u karavanskoj i sedan izvedbi, dok će coupe i cabrio izvedbe doći najvjerovatnije u junu naredne godine.

 

Prije zvaničnog predstavljanja na Salonu u Detroitu, Mercedes je objavio set fotografija osvježene E klase i neke detalje za njih. Automobil sada ima drugačiji izgled, s obzirom da je prednja maska pretrpjela značajne promjene a izmjenjene su i svjetlosne sekcije, koje su sada izvedene u LED tehnologiji. Promjena ima i u unutrašnjosti, a uglavnom se tiču potpuno novih sistema za sigurnost. Prije svega, tu je treća generacija DISTRONIC PLUS-a, Active Lane Keeping Assist, Adaptive Highbeam Assist Plus, Active Parking Assist, Traffic Sign Assist...Što se agregata tiče oni će biti u rasponu snage od 184 do 408 KS u benzinskim izvedbama, dok će dizelski agregati nuditi snagu od 136 do 252 KS. Također, tu je i hibridna verzija E 300 Bluetec Hybrid  koja dolazi u kombinaciji sa 2.2-litarskim dizelašem i elektreomotorom od 26 KS. U jesen naredne godine pojavit će se E63 AMG, koji će biti snažniji od aktuelne generacije koja je opremljena 5.5-litarskim twin-turbo motorom sa 518 KS. 

Datum objave: 14/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook