Naslovna > Vijesti > Osvježena Škoda Yeti

Sajam automobila u Frankfurtu

Osvježena Škoda Yeti

Novi, osvježeni Yeti kupcima će da bude dostupan sa tri benzinska i četiri dizelska agregata...

Osvježena Škoda Yeti danas je zvanično predstavljena na sajmu automobila u Frankfurtu. Ovako osjvežena i redizajnirana, kupcima će da bude ponuđena u dvije verzije. Standardni model biće dizajniran za gradsku vožnju, a biće opremljen branicima u boji karoserije. Sa druge strane, Outdoor model će imati dijelove u crnoj boji.

 

Osvježeni Yeti model dobio je i novu, redizajniranu prednju masku, sa bi – xenoskim i LED dnevnim svjetlima. Zadnjom stranom ovog automobila dominiraju tek malo izmenjena svjetla, te znak Škode koji je nešto veći.

 

Jedna novina je obilježila ovaj model. Naime, novi Yeti je prvi model ovog češkog proizvođača, koji je opremljen kamerom za vožnju unazad. Iz ove kompanije takođe smatraju da će kupce novi Yeti privući svojim prtljažnikom, koji se praklapanjem zadnje klupe može povećeati sa 405 na čak 1760 litara.

 

Pogonska gama sačinjena je od tri benzinska i tri dizelaška motora. Kupci će tako moći da biraju i verzije sa pogonom na prednje, odnosno na sve točkoce, te 6-stepenog ručnog, odnosno 7-stepenom automatskog mjenjaka. Verzija koja će da bude najštedljivija biće opremljena sa 1.6 litarskim TDI motorom koji će da raspolaže sa 105 KS, koji će kao takav, uparen sa ručnim mjenjačem trošiti 4,6 litara na pređenih 100 kilometara. 

Datum objave: 12/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook