Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLK > Osvježeni Mercedes-Benz GLK
FOTO GALERIJA (11)

New York Auto Show

Osvježeni Mercedes-Benz GLK

Njemačka kompanija je osvježila GLK, a premijerno će ga prikazati u SAD-u, na tamošnjem sajmu automobila u New Yorku. Zanimljivo je da je ovaj model u Europi za modelsku godinu ima 2012., a u SAD-u 2013.

Rival BMW-u X3 i Audiju Q5, Mercedesov GLK osvježen je u vanjštini ali i u unutrašnjosti, te je dobio i nove pogonske agregate. Novi GLK najlakše će biti prepoznati po sasvim novim branicima, koji su dostupni u varijantama za „offroad i onroad“ vožnju. Promjene su pretrpjele i svjetlosne sekcije u kojima su sada i LED dnevna svjetla i to u kromiranim okvirima, standardno na svim modelima.

 

Novi GLK je kao i svaki osvježeni model donosi i nove setove alu felgi u veličinama od 17, 19 i 20 inča. GLK će se pojaviti i u najatraktivnijoj AMG izvedbi koja će u vanštini imati neke naglašene detalje kao što je gril sa kromiranim letvicama, a ta izvedba će imati sasvim novi, sportski ovjes.  Osvježenje ovog modela obuhvatilo je i neke promjene u unutrašnjosti, pa su dizajneri dodali nove boje i nove materijale, osvježeni su instrument panel, upravljač  i otvori za ventiliaciju, a opcionalna su nova sportska sjedišta. Promjene je pretrpio i „infotaimant“ sistem koji je nadograđen novim funkcijama. Ispod poklopca motora osvježenog GLK, naći će se čak pet agregata, četiri dizela i jedan benzinac.  Model GLK 200 CDI pokreće  2,2-litarski dizelaš sa 141 KS; GLK 220 CDI iz istog agregata izvlači 168 KS, a model GLK 250 BlueTec ima 201 KS.  Najjači dizelaš je 3.0-litarski V6  modelu GLK 350 CDI koji razvija 262 KS. Jedini benzinski agregat dostupan je u modelu GLK 350 BlueEFFICIENCY, a radi se o 3,5-litarskom V6 agregatu sa 302 KS.  Automobil će premijeru imati na Salonu automobila u New Yorku. 

Datum objave: 23/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook