Naslovna > Vijesti > Osvježenje za ekskluzivnu limuzinu

Bentley Flying Spur

Osvježenje za ekskluzivnu limuzinu

Bentleyeva luksuzna limuzina postala je još luksuznija zahvaljujući boljoj zvučnoj izolaciji koja je postignuta korištenjem metoda virtuelnog prototipa, te bogatijoj standardnoj i serijskoj opremi...

Nakon što su objavili najbolje prodajne rezultate u istoriji za prvi kvartal 2021. godine, u Bentleyu nastavljaju sa osvježavanjem svoje game ekskluzivnih modela. Flying Spur je u novoj varijanti dobio veliki broj dodataka na listi standardne opreme uz nove mogućnosti personalizacije. Britanski proizvođač je koristio sve popularniji metod virtualnog prototipa pri akustičnim testiranjima, kojim su digitalnim putem uspjeli izolovati komponente vozila koje proizvode neželjenu buku u kabini . Nakon ovih testiranja izmijenjeno je 40 komponenti u cilju poboljšanja zvučne izolacije. Korištenjem virtuelnog prototipa, Britanci su uspjeli smanjiti troškove razvoja zahvaljujući manjem broju fizičkih vozila na testiranju i manjem broju pređenih kilometara.

 

 


Paketi opreme su dodatno obogaćeni, pa je City Specification paket koji sadrži prepoznavaje saobraćajnih znakova, električno otvaranje prtljažnih vrata, kamere za parkiranje sa pregledom iz ptičije perspektive i samozatamnjujuća ogledala sada dio standardne opreme. Klima uređaj je opremljen jonizatorom vazduha koji pomaže pri prečišćavanju neželjenih čestica u koje bi mogle naštetiti zdravlju putnika. Uz osvježeni model je dostupna i nova Cambrian Gray boja karoserije, a u enterijeru su ponuđeni novi drveni umeci. Nisu najavljene električene verzije ili bilo kakve promjene palete agregata. U ponudi ostaje 6.0-litarski W12 motor se može pohvaliti sa 635 KS i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta i koji pokreće Flying Spur od 0-100 km/h za 3.7 sekundi. Dostupan je i manji 4.0-litarski twin-turbo agregat sa 550 KS i obrtnim momentom od 770 Nm, uz ubrzanje od 0-100 km/h koje traje 4.1 sekundu, zahvaljujući 100 kg manjoj masi u odnosu na W12.

Datum objave: 11/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook