Naslovna > Vijesti > Osvježenje za SUV sa sedam sjedišta

Volkswagen Tiguan Allspace

Osvježenje za SUV sa sedam sjedišta

Nakon predstavljanja restilizovanog Tiguana, iz Volkswagena nam dolazi i osvježena Allspace varijanta sa sedam sjedišta i poboljšanjima sličnim standardnom modelu. Prvi primjerci modela bi se u salonima širom Evrope trebali naći u oktobru...

Kozmetičke promjene na novom Allspaceu uključuju nove 18-inčne aluminijumske naplatke, Matrix LED svjetla, kao i novi dizajn prednje maske i prednjeg branika. U ponudi će se naći i dvije nove boje: Onyx bijela i Kings crvena. Međuosovinski razmak Allspacea je 110 mm duži od standardnog modela, što omogućava povećanje maksimalne zapremine prtljažnika na 1.920 litara. U enterijeru će produženi Tiguan dobiti nove obloge vrata, nove presvlake i nove komande automatskog klima uređaja osjetljive na dodir. Dio opreme je sada i MIB3 infotainment sistem sa 8-inčnim ekranom u standardnom i 9.2-inčnim ekranom u boljim paketima opreme uz digitalnu instrument tablu dijagonale 10.25 inča. Allspace u osvježenoj verziji dobija i Travel Assist  sistem autonomne vožnje koji može preuzeti kontrolu nad upravljačem  i prilagođavati brzinu kretanja vozila na autoputu ukoliko vozač drži ruke na upravljaču.

 

 


Lista opcija je dodatno proširena luksuznim stavkama poput head-up displeja u boji, elektropodesivih sjedišta sa opcijom masaže i Harman Kardon audio sistema. Ponuda motora je praktično identična standardnom Tiguanu i sastoji se od 1.5-litarskog benzinskog četvorocilindraša koji razvija 150 KS i većeg 2.0-litarskog agregata sa 250 KS. U ponudi je ostao i 2.0-litarski TDI motor u varijantama sa 150 i 200 KS, a u budućnosti bi se u Allspaceu mogao naći i e-Hybrid agregat iz Golfa osme generacije. Jedini motor iz standardnog Tiguana koji neće biti dostupan u Allspaceu je 2.0-litarski benzinac od 320 KS iz R modela, jer u Volkswagenu navode da je produžena varijanta njihovog crossovera namijenjena udobnosti na duže relacije prije nego sportskoj vožnji.

Datum objave: 12/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook