Naslovna > Teme > Otvorena nova fabrika u Slovačkoj

Jaguar Land Rover

Otvorena nova fabrika u Slovačkoj

Novi proizvodni pogon britanskog proizvođača automobila otovren je u Slovačkoj, a u njemu je planirana proizvodnja od oko 100.000 automobila na godišnjem nivou...

Ova invensticija Jaguar Land Rover (JLR) je koštala oko 1,6 milijardi dolara, a novi pogon je smješten u Nitri, zapadnom dijelu Slovačke. Proizvođač ističe kako je nova fabrika opremljena najnoviom tehnologiom pokretne trake koja omogućava da se vozila u procesu proizvodnje kreću kroz fabriku 30 odsto brže nego što je to slučaj kod konvencionalnih sistema, a u narednom periodu kompanija planira da u sklopu nove fabrike izgradi i pogon za automatsko farbanje automobila. U Nitri je već angažovano oko 1.500 radnika koji su prošli specijalnu obuku u trajanju od dvanaest nedjelja. Ova brojka bi se trebala uvećati za još 850 zaposlenih tokom narednog mjeseca. Na pogonu novootvorene fabrike u Slovačkoj prvo će se naći model Land Rover Discovery, a JLR planira da u proizvodnju uvede još jedan model.

 

"Za sad, u planu je samo jedan model koji će se izrađivati u jednoj smjeni", kažu u britanskoj kompaniji i dodaju da će od novembra početi da primaju nove radnike koji će biti angažovani u drugoj smjeni. Prema predviđanjima, maksimalni godišnji kapacitet od 100.000 vozila ova fabrika bi trebala da dostigne tokom 2020. godine.

Datum objave: 27/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook