Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Ovogodišnjom vožnjom promovisana e-mobilnost

Porsche Road Tour 2022

Ovogodišnjom vožnjom promovisana e-mobilnost

Učesnici su se uvjerili da su Porsche-ovi električni automobili podjednako zanimljivi i uzbudljivi za vožnju kao i oni sa benzinskim agregatima...

Tradicionalna manifestacija Porsche Road Tour u organizaciji Porsche BH u saradnji sa Porsche AG iz Stuttgarta, održana je i ove godine sredinom maja, donoseći najpoželjnije aktuelne Porscheove modele na ulice Bosne i Hercegovine. Ove godine je u karavanu učestvovalo 12 automobila, a fokus je bio na e-mobilnosti, jer je Porsche brend koji uvijek ide u korak s vremenom i isporučuje vrhunske automobile opremljene najnovijim tehnologijama.

 

 

 


Organizatori su ovom prilikom dali priliku novinarima automobilskih medija da voze modele 911 Carrera 4 GTS, Cayman GTS 4.0, Panamera 4S E-Hybrid, kao i Macan GTS, Boxster GTS 4.0, 911 Carrera 4S Coupe, Panamera Turbo S E-Hybrid, te Cayenne E3, Taycan Turbo S Cross Turismo i 911 Carrera S Cabriolet. Da radosti i uzbudljivoj vožnji ne bi tu bio kraj, organizovana je i karting trka na poligonu u Mostaru gdje su učesnici mogli da pokažu svoje vozačke sposobnosti.

 

 

 

Kako je sve to izgledalo pogledajte na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=95mVtc26Dwg

Datum objave: 07/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook