Naslovna > Vijesti > Pages pokorio Španiju

Red Bull X Fighters

Pages pokorio Španiju

Las Ventas, arena u kojoj se održavaju najveće španske koride, ugostila je najbolje FMX vozače današnjice, koji su se borili u novom izazovu Red Bull X Fighters serije...

Najprogresivnija bitka u istoriji

 

Francuz Tomas Pages (Tomas Paže) ove godine brani titulu šampiona, no prethodne utrke nisu mu donijele slavu, pa je u Španiju došao da ispiše nove stranice istorije u ovom takmičenju. I zaista, ispisao ih je. Da bi nadmašio najspektakularnije trikove u ovom sportu, koje su izvodili drugi vozači, Francuz je morao da napiše novu stranicu istorije – uradio je prvi Bikeflip ikada izveden na takmičenju. U borbi, koja je definitivno bila najprogresivnija borba ikada viđena na ovom najprestižnijem svjetskom FMX takmičenju, Pages je bio najbolji među najboljima, osiguravši top poziciju Bikeflipom, koji su svi nestrpljivo očekivali.

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugo i treće mjesto zauzeli su Josh Sheehan iz Australije i Levi Sherwood sa Novog Zelanda, koji su takođe imali spektakularne nastupe, radeći trikove sa kojima bi mogli da osvoje apsolutno svako takmičenje. Sheehan  je publici priredio rijetko zadovoljstvo da vidi Double Backflip i to nekoliko puta u toku večeri, a Sherwood je prikazao svoj novi Rowedova Flip, koji izvodi sa nevjerovatnom preciznošću. Sva tri vozača morala su te riskantne trikove da izvode iz jednog u drugi krug takmičenja, ne bi li došli do finala.

 

„Caliente“ atmosfera

Atmosfera u prepunoj Las Ventas koridi bila je potpuno nevjerovatna, gdje je 23.000 fanova sve vrijeme stajalo i ovacijama pozdravljalo vozače. Izgledali su kao vrišteće more, obučeni u crveno-bijele kostime, kojima su ujedno najavili otvaranje čuvenog San Fermin festivala, na kome bježe ispred bikova na ulicama. Iako je svjetski šampion iz 2012. Sherwood osvojio prva dva takmičenja ovogodišnjeg šampionata, povratak branioca titule i ova spektakularna pobjeda u Madridu daje im obojici jednake šanse da postanu svjetski šampioni 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nikako ne bi trebalo da isključimo Sheehana, koji ima dvije druge pozicije do sada. Ova eksplozija dobrih trikova će se nastaviti u Minhenu 19. jula, gdje će prvi put u istoriji FMX-a  staza biti plutajuća, tj. biće na jezeru.

 

 

Rezultati iz Španije

1. Tom Pages (FRA)

2. Josh Sheehan (AUS)

3. Levi Sherwood (NZL)

4. Dany Torres (ESP)

5. Taka Higashino (JPN)

6. Maikel Melero (ESP)

7. Clinton Moore (AUS)

8. Mat Rebeaud (SUI)

9. Rob Adelberg (AUS)

10. Libor Podmol (CZE)

11. Remi Bizouard (FRA)

12. David Rinaldo (FRA)

Datum objave: 30/06/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook