Naslovna > Automobili > Audi > RS7 > Paklena mašina

Audi RS7-R by ABT

Paklena mašina

Tunerska kuća ABT je predstavila pojačani Audi RS7-R sa brojnim poboljšanjima i dodatnih 140 KS....

 

U posljednje vrijeme smo navikli na novitete iz tunerske kuće ABT, a ovaj put nam donose „nabildanu“ verziju Audija RS7 Sportback kome su njihovi stručnjaci uspjeli povećati ukupnu snagu na čak 740 KS. Pored pojačanja pogonske jedinice tu je mnoštvo ostalih nadogradnji i specijalno prilagođen ovjes. Pored povećanja ukupne snage pogonskog agregata za 140 KS, ukupni obrtni momenat je povećan za 120 Nm tako da on sada iznosi ukupno 920 Nm. Ovo povečanje je postignuto unapređenjem turbo punjača i sistema hlađenja, kao i revidiranim izduvnim sistemom. Sve ove izmjene omogućavaju ovom RS7 modelu ubrzanje od nule do 100 km/h za samo 3,2 sekunde, a maksimalna brzina je povećana na 320 km/h.

 

 

 

ABT je posvetio posebnu pažnju podešavanju ovjesa, tako da on sada ima prilagođavanje visine i nove anti-roll barove. Novi naplatci od 22 inča, jedinstveni za ovaj model, su u crno-crvenoj nijansi. Tu su naravno i brojni karoserijski dodaci koji uključuju ventilacione otvore, nove bočne i zadnje spojlere, kao i restilizovanu prednju rešetku hladnjaka i retrovizore od karbonskih vlakana.

 

 

 

 

U kabini su ugrađeni brojni detalji od karbonskih vlakana na upravljaču, selektoru brzina i kontrolnoj tabli. Na sjedištima se nalazi logotip serije RS7-R, a na pragovima vrata se nalazi natpis „jedan od 125“ kojom se označava pripadnost ograničenoj seriji. Cijena ove nadogradnje je 69.900 eura plus tržišna cijena standardnog modela Audija RS7 Sportback.

Datum objave: 02/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook