Naslovna > Automobili > Renault > Kangoo > Papa u električnom Kangoo-u

Zanimljivo

Papa u električnom Kangoo-u

Rimokatolički poglavar, papa Benedikt Šesnaesti će po vrtovima svoje ljetnje rezidencije u Kastel Gandolfu voziti svoj prvi električni automobil, prilagođeni bijeli Renault Kangoo.

Benedikta već zovu "zeleni papa", zbog njegove brige za očuvanje životne okoline, koja je postala i obilježje njegovog papstva.On je i u svojim enciklikama pisao o potrebi da se zaštiti Božje djelo, i tom pitanju je posvećivao veliku pažnju na svojim putovanjima u inostranstvo i u godišnjim porukama mira.Pod njegovim nadzorom, Vatikan je postavio solarne ćelije na svoj glavni auditorijum, i pridružio se projektu obnove šuma.

 

Posle svega toga, papa sada ima i svoj lični električni automobil, koji čuva ozonski omotač. Ranije ovog mjeseca, italijanski proizvođač automobila NWG poklonio je jedan električni automobil Vatikanu, ali je on pripao pres službi na korišćenje. Renault je, također, predao ključeve jednog plavog  Kangoo-a  vatikanskoj straži, da mogu da voze oko Vatikana. Iako je Benediktov  Renault  bijele boje  i na vratima ima papin pečat, to nije "papamobil".
Mercedes-Benz, koji pravi prilagođeni "papamobil", sa prozorima otpornim na metke, koji papa koristi na svojim putovanjima van Vatikana, razmatra pravljenje hibridnog modela, koji bi štedio energiju. Velečasni Federiko Lombardi, portparol Vatikana, rekao je da papin Kangoo nije prilagođen da ima takve bezbjednosne karakteristike kao "papamobil", jer je on napravljen za korišćenje unutar teritorije Vatikana u Kastel Gandolfu.

 

 

 

Datum objave: 07/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook