Naslovna > Vijesti > Partner za izradu infotaimant sistema biće Mitsubishi

Volvo

Partner za izradu infotaimant sistema biće Mitsubishi

Volvo Car korporacija, odabrala je kompaniju Mitsubishi Electric Corporation za partnera u razvoju sljedeće generacije infotainment sistema za buduće Volvo automobile.

„Drago nam je što je Mitsubishi Electric Corporation naš novi strateški partner. Njihovo znanje i iskustvo postavit će infotainment sisteme u našim vozilima na potpuno novi nivo“ - izjavio je Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car korporacije.Mitsubishi Electric Corporation će razvijati centralni modul, a bit će i glavni dobavljač komponenti infotainment sistema. To je važan korak u cilju Volva da ponudi vrhunske elemente povezivanja u svojim automobilima.Sve intuitivne tehnologije, dostupne na dodir prsta, uključene su u nedavno predstavljen Sensus sistem. Sensus je interfejs koji promoviše instinktivnu komunikaciju sa automobilom i digitalnim svijetom, a glavna komponenta te interaktivnosti je centralni infotainment modul.

 

Sljedeći izazov Volvo Car korporacije je nastaviti sa punjenjem infotainment sistema inteligentnim sadržajem, koji korisniku omogućava lagan, intuitivan pristup podršci, informacijama i zabavi.„Mi naše automobile dizajniramo u skladu sa potrebama i životnim stilom korisnika. Proširena saradnja sa Mitsubishi Electric korporacijom, koji je dobavljač Volva već nekoliko godina, utire put integraciji novih, korisnički pojednostavljenih elemenata zabave i povezivosti u našim automobilima. Sa Mitsubishi Electric korporacijom kao strateškim partnerom, istovremeno jačamo našu samostalnu poziciju u automobilskom svijetu“. - zaključio je Jacoby.

Datum objave: 23/05/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook