Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Performanse vrhunske klase

2015 Ford Mustang Cabriolet

Performanse vrhunske klase

Ovaj vrhunski model dostupan je u varijantama fasback i kabriolet...

Jedno sasvim novo poglavlje čuvenog automobila počinje sa potpuno novim Ford Mustang modelom, koji je prepun inovativnih tehnologija i isporučuje performanse koje su svjetske klase. Koliko je zaista automobil Ford Mustang uticao na automobilsku industriju, vidi se u cifri od preko 9 miliona isporučenih automobila širom svijeta za više od 50 godina.

 

Ova nova verzija kreirana je od samog početka, uz zadržavanje nekih ključih elemenata dizajna po kojima je Ford i prepoznatljiv. Tu je novi poklopac motora, kraći zadnji propust, ali sve to je objedinjeno uz modernu interpretaciju.

 

Motori V6 i V8 su znatno unaprijeđeni, a pojačanje pogonskoj gami stiže i u okviru novog 2.3 EcoBoost motora, koji donosi vrhunske tehnologije ovom brendu. Ford Mustang GT nastavlja sa najnovijom edicijom 5.0 V8 motora, koju sada karakteriše unapređeni sistem ventila i nove cilindarske glave. To sve omogućuje ovom modelu da sada razvija 420 KS i 529 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

 

 

 

 

Mustang EcoBoost motor koristi direktno ubrizgavanje, varijabilno otvaranje ventila i trubopunjenje, tako da može bez problema ad obezbijedi mnoštvo korisnih performansi, te odličnu ekonomičnost kada govorimo o potrošnji goriva. Na prednjoj strani nalazi se potpuno novi okvir, koji pomaže ostvarenju kruće strukture automobila uz smanjenje mase , dok je sa zadnje strane dostupno je nezavisno oslanjanje. 

Datum objave: 03/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook