Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Sport > Performantni model uhvaćen na stazi

Range Rover Sport

Performantni model uhvaćen na stazi

U Land Roveru već duže vrijeme rade na novoj generaciji Range Rover Sport modela, a najnovije špijunske fotografije i snimci prikazuju performantnu SVR varijantu, tokom testa na stazi u Nurburgringu...

Treća generacija Range Rover Sport SVR modela trenutno je u razvojnoj fazi, što pokazuju i najnoviji špijunski snimci. Na njima se vidi SUV koji je i dalje upotpunosti prekriven kamuflažnom maskom, koja ne otkriva mnogo toga, ali ovaj snimak omogućava da da se čuje rad agregata prilikom vožnje. Riječ je o  dubokom, prepoznatljivom zvuku koji je karakterističan za ovaj model.

 

 

 

 

 


Ove zvukove najvjerovatnije proizvodi 4,4-litarski V8 motor, sa dvostrukim turbopunjačem. Glasine govore da bi pogonski sklop nove generacije Range Rover Sport SVR, mogao imati snagu od oko 600 „konjskih snaga“, dok trenutni SVR proizvodi 575 KS. Ovaj agregat bi trebao biti i najjači od svih pogonskih jedinica koje će se naći u ponudi za nadolazeći Range Rover Sport. Takođe očekuju se blago hibridna verzija, te plug-in hibridna varijanta i potpuno električni model. Na snimcima i fotografijama ipak se mogu prepoznati i pojedini detalji koji se vežu isključivo za performantne SVR modele. Tako je ovaj model ima niže težište od regularnog modela, veća kočiona kliješta i poseban dizajn isduvnih cijevi nazad. Za sada nije poznato kada će biti zvanično predstavljanje, ali smatra se da bi se to moglo desiti krajem 2022. godine, dok bi na tržištu trebao biti dostupan 2023. godine.

Datum objave: 21/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook