Naslovna > Automobili > Volvo > V40 > Pet zvjezdica i rekordan rezultat

Volvo V40 na NCAP sigurnosnom testu

Pet zvjezdica i rekordan rezultat

Sve u svemu, Volvo V40 je osvojio maksimalnih pet zvijezdica i ukupan zbir od 58,2 boda, što je najbolji rezultat u A i B kategoriji, proširenog China NCAP testnog protokola...

Volvo Car Group (Volvo automobili), zaokružio je uspješnu godinu u Kini, time što je model V40 osvojio maksimalnih pet zvjezdica u China NCAP sigurnosnom testu, te postao najsigurniji automobil u klasi putničkih automobila.

 

„Jako smo ponosni na ovaj rezultat. Volvo V40 je dizajniran da bude jedan od najsigurnijih automobila na svijetu, a ovaj je rezultat u skladu sa prethodnim rezultatima u Euro NCAP i A-NCAP sigurnosnim testovima.“ - izjavio je Thomas Broberg, stariji sigurnosni tehnički savjetnik pri Volvo Car korporaciji.

 

U 2012. godini China NCAP je u svoj testni program dodao test udarca u stražnji dio vozila, odnosno test naslona za glavu u cilju sprječavanja trzajnih povreda vrata. Volvo V40, koji se standardno opremljen inovativnim WHIPS sistemom, u ovom je testu ostvario najbolji rezultat, baš kao i u testu bočnog udarca.

 

Sve u svemu, Volvo V40 je osvojio maksimalnih pet zvijezdica i ukupan zbir od 58,2 boda, što je najbolji rezultat u A i B kategoriji, proširenog China NCAP testnog protokola.

 

Patentirani sigurnosni kavez

„Naš sigurnosni kavez ističe se robusnim dizajnom i spojem različito kvalitetnih čelika. China NCAP test program potvrdio je vrhunske mogućnosti našeg rješenja. Volvo V40 je opremljen setom inovativnih aktivnih sigurnosnih sistema, koji mogu pomoći u izbjegavanju nesreća. Ove tehnologije još uvijek nisu uvrštene u China NCAP testni program.“ - tvrdi Thomas Broberg.

 

V40 još uvijek broj 1 u Euro NCAP testu

Volvo V40 još uvijek drži najbolji rezultat u Euro NCAP programu. Zaštita za odrasle je najbolja ikad zabilježena u testovima sa rezultatom od čak 98 posto, a V40 je najbolji i u zaštiti pješaka.

 

„Svi rezultati na sigurnosnim testovima tokom 2013. godine naglasili su našu vodeću poziciju u automobilskoj sigurnosti. Konstantnim razvojem novih preventivnih i zaštitnih sistema, nastavljamo se kretati prema našoj viziji da do 2020. godine niko ne bi trebao smrtno stradati ili biti teško povrijeđen u novom Volvo automobilu.“ - zaključuje Thomas Broberg.

 

Volvo Cars je u 2013. godini u Kini postigao novi prodajni rekord isporukom 61.146 automobila, što predstavlja porast od 45,6 posto u odnosu na 2012. godinu.

Datum objave: 15/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook