Naslovna > Automobili > Audi > A3 > Pet zvjezdica za Audi A3

EuroNCAP

Pet zvjezdica za Audi A3

Euro NCAP-konzorcij je novi Audi A3 kod pasivne sigurnosti na sudar vrednovao sa najvećom ocjenom od pet zvjezdica. Rezultati za zaštitu odraslih u prednjem, zadnjem i bočnom sudaru kao i sigurnost djece i zaštita pješaka čine novi Audi A3 jednim od najsigurnijih automobila njegove klase.

Osobe, koje su provodile test, dale su automobilu  A3 za sigurnost vozača i suvozača kod prednjeg i bočnog sudara najbolje ocjene.

 

I djeca su u novom Audi A3 odlično zaštićena. Euro NCAP ocjenjuje  upozorenje za vezanje pojasa  kako za prednja, tako i za zadnja sjedišta. Oba sistema su u AUDI A3 serijski ugrađena.Zaštita pješaka je  Audi-u  važna želja, koja se kod A3 izuzetno ispunjava. Specijalno podešen prednji dio vozila i aktivni poklopac motora, koja se kod sudara postavlja pirotehnički, pomažu da se ublaže posljedice od nezgode . To donosi Audi-u A3 i u ovoj disciplini odlične ocjene.Pored tačaka, vrednovanih od strane Euro NCAP , Audi pridaje veliku važnost  aktivnoj sigurnosti . Serijsko dnevno svjetlo za vožnju brine o tom i da pješaci bolje vide auto. Dalji sistemi pomoći vozaču kao  Audi adaptive cruise control sa pre sense front funkcijom i Audi active lane assist, Audi side assist, pokazivač limita brzine ili preporuke za pauzu sad se takođe mogu dobiti kao opcija u kompaktnoj klasi. To važi takođe za sisteme svjetala kao i za regulaciju daljine dugog svjetla. Kao opcija nude se prednja svjetla sa punim LED osvjetljenjem, koji su sada bili raspoloživi samo u gornjoj klasi.Pored toga A3 sa sprečavanjem sljedeće  nezgode nudi serijski od strane ADAC-a  nagrađenu funkciju u području sigurnosti. Ova funkcija može pomoći vozaču kod nezgode, da smanji opasnost od bočnog zanošenja i opasnost daljih sudara za vrijeme nezgode pomoću automatski uvedenog kočenja.1997. osnovan  Euro NCAP-konzorcij, koji se sastoji od internacionalnih predstavnika evropskih ministara za saobraćaj , automobilskih klubova, osiguravatelja i zaštitnika potrošača , ispituje obimno performanse na sudar novih auto modela .

Datum objave: 30/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook