Naslovna > Automobili > Volkswagen > Amarok > Pick-up godine

Volkswagen Amarok

Pick-up godine

Žiri Međunarodnog izbora za kombi godine (IVotY) nedavno je dodijelio prestižnu titulu kamionetu godine novom modelu Volkswagen Amaroka. Ova nagrada označava treći put da je Amarok ponosni dobitnik, prethodno je osvojio titulu 2011. i 2017. godine. Time će se i u ovoj generaciji istaknuti kao nosilac "International Pick-up Award" (IPUA) za 2023. godinu...

Prestižna nagrada "International Pick-up Award" koju dodjeljuje žiri novinara za komercijalna vozila treći put je pripala Volkswagenu, ovoga puta za novi model Amarok. Razvijen u saradnji sa Fordom, ovaj novi model je dostupan na tržištima širom svijeta od kraja 2022. godine i ostavio je snažan utisak na 20-člani međunarodni žiri tokom ovogodišnjih test vožnji u Grčkoj. "Nakon grupnih testova IPUA 2023, održanih prošlog mjeseca u Grčkoj, novi Amarok je ostavio dubok utisak. Iako je dio zajedničkog projekta sa Fordom, Volkswagen komercijalna vozila i njihov dizajnerski tim uspješno su zadržali jedinstveni stil i karakteristike vožnje koje su prepoznatljive za njihov brend, što će kupci takođe imati priliku da iskuse", izjavio je Jarlath Sweeney, predsjednik i predsjedavajući žirija IVotY-a i IPUA-e, kao i automobilski novinar iz Irske.

 

 

 


Žiri je bio impresioniran pouzdanim performansama Amaroka kako na putevima, tako i van njih. Potražnja za Amarokom dodatno potvrđuje pozitivno mišljenje i ocjene žirija, često premašujući dostupnu ponudu tokom faze pojačanja proizvodnje. Na nekim tržištima, Amarok i neki od njegovih modela su već rasprodati do kraja ove godine. Važno je napomenuti da se novi Amarok proizvodi isključivo u fabrici Silverton u Južnoj Africi.

 

 

Novi Amarok je dostupan u pet serija modela: Amarok, Life i Style, uključujući vrhunske verzije PanAmericana (off-road stil) i Aventura (ekskluzivni stil). Na evropskom tržištu, ovaj model je koncipiran kao pick-up sa četiri vrata i duplom kabinom. Sa dužinom od 5.350 mm, novi Amarok je nešto duži od svog prethodnika za gotovo 10 centimetara. Međuosovinsko rastojanje od 3.270 mm predstavlja povećanje od 173 mm, pružajući tako dodatni prostor u duploj kabini.

Datum objave: 28/11/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook