Naslovna > Automobili > Nissan > Navara > Pick-up za sve podloge

Nissan Navara NP300 na BiH tržištu

Pick-up za sve podloge

Potpuno nova NP300 Navara, rezultat osamdesetgodišnjeg Nissanovog iskustva proizvodnje pick-upova, predstavljena je domaćem tržištu vožnjom po Popovom polju...

Pick-up nosivosti jedne tone, poboljšane udobnosti i uglađenosti, tradicionalnih terenskih sposobnosti i izdržljivosti, Nissan Navara NP300 stigla je i na naše tržište. Prezentacija modela bosanskohercegovačkoj javnosti upriličena pod okriljem Nissanovog koncesionara kompanije Autohit d.o.o. Sarajevo, a podrazumijevala je i probnu vožnju po zahtjevnom terenu Popovog polja. Novom Navarom, istaknuto je na prezentaciji, ''Nissan je postavio nove standarde dizajna i performansi u segmentu pick-up vozila''.

 

U razvoju nove generacije modela, inženjeri su se ponajprije usredotočili na poboljšanje udobnosti i uglađenosti uz zadržavanje Navarinih terenskih sposobnosti, izdržljivosti i nosivosti. Novi je model potpuno obnovljena verzija prethodne generacije, s robusnom i izdržljivom šasijom koja se odlikuje brojnim tehnološkim rješenjima osmišljenim za još bolje vozne osobine i veću praktičnost. Zahvaljujući DNK najboljih crossovera u svojim klasama, Qashqaija, X-Traila i Jukea, nova NP300 Navara u segment pick-upova donosi novu razinu uglađenosti, vrhunski dizajn, udobnost, kvalitetu te tehnologije dosad neviđene u tom segmentu - istakao je Branko Grković, Direktor Nissana za ADEX (Adria Export zemlje - Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonije i Kosovo).

 

Novi dizajn vanjskog izgleda i unutrašnjosti, konstruisan je u skladu sa posebnim željama evropskog tržišta, gdje će i biti proizvedena. Dnevna LED svjetla u obliku bumeranga prepoznatljivi su Nissanovi detalji. Unutrašnjost garantuje prvorazrednu udobnost te je svaki element dorađen kako bi vozaču i putnicima ponudio najveći mogući nivo kvalitete, udobnosti, prostranosti i praktičnosti. Podsjećamo da je Nissan za Navaru pripremio dvije karoserijske izvedbe, King Cab i dvostruku kabinu, a obje će raspolagati dvoznskim klima uređajem. Netipično za ovu klasu vozila Navara raspolaže širokom paletom opreme poput panoramskog Around View Monitor, sistem za kočenje u nuždi, Hill Start Assist i Hill Descend Control.  Kupcima su na izbor ponuđena četiri nivoa opremljenosti i to: Visa, Acenta, N-Connecta i Tekna premium paket. Napominjemo da se u ponudi nalazi i posebno specijalizovana ''Šasija Visa'' verzija namjenskog vozila.

 

Za pogon je zadužen novi 2.3 litarski dizelaš sa dva nivoa snage, 118 ili 140 kW, uparen sa šestostepenim ručnim ili sedmostepenim automatskim mjenjačem i prilagodljivim pogonom na sva četiri točka. Kako je istaknuto na prezentaciji, cjenovno Navara nije najjeftiniji utomobil na tržištu, ali zasigurno ima najbolji omjer cijene u odnosu na kvalitetu i opremljenost. Osnovni model bilježi vrijedost od 62.200 KM do registracije, dok je za najopremljeniji model potrebno izdvojiti i do 95.000 KM.

Datum objave: 02/05/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook