Naslovna > Automobili > Opel > Astra > Po ugledu na koncept Monza

Iduća generacija Astre biće predstavljena 2015. godine

Po ugledu na koncept Monza

Čini se kako je Opelov koncpet Monza oduševio prisutne na frankfurtskom sjamu automobila, koji je održan u septembru mjesecu…

Koncpetni automobili koje proizvođači automobila izlažu na sajmovima automobila uglavnom ne prerastu u potpunu produkcijsku verziju. Međutim, njihov dizajnerski pravac određena kompanija često planira za svoje buduće serijske modele.

 

Tako će, prema svemu sudeći, Opelov koncept Monza poslužiti kao uvid u neka nova dizajnerska rješenja nadolazeće generacije modela Astra, koji će biti predstavljena 2015. godine. Prema nekim informacijama, Opelov model Astra preuzeće neke stilske elemente od Monze.

 

Naime, očekuje se da nova generacija Opel Astre po ugledu na Monzu, dobije veću masku hladnjaka sa ukrasnom lajsnom, te uže farove. Prednji branik će takođe da bude redizajniran, a imaće i veće otvore za vazduh. Upravo to će Astri nove generacije podariti nešto agresivniji izgled u odnosu na dosadašnji model.

 

Ono što je interesantno jeste da će se po prvi put Astra proizvoditi van Njemačke. Naime, sljedeća generacija ovog automobila proizvodiće se u Velikoj Britaniji i Poljskoj, a u te fabrike su planirana ulaganja od oko 300 miliona eura.

 

Što se pogonskih sistema tiče, nova Astra će na raspolaganju imati novi 1.6 litarski turbo punjeni benziski i dizelski agregat, a do 2015. godine, kada je predviđeno da nova Asta krene u proizvodnju, možemo da očekujemo i neke nove motore, među kojima su i trocilindarski 1.0 litarski turbo benzinski motor sa 114 KS. 

Datum objave: 30/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook