Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Pobjednik “Top Gear” Sedmice brzine

Hyundai i20 N

Pobjednik “Top Gear” Sedmice brzine

Hyundai i20 N proglašen je prvakom 2021 godine na Top Gear Sedmici brzine, nakon što je demonstrirao najbolje performanse iz skupine od 26 modela visokih performansi. Sedmica brzine odvijala se nekoliko dana na Top Gear -ovoj testnoj stazi Dunsfold, gdje je hach nadmašio svoje konkurente u nizu iscrpnih testova...

Njegovi konkurenti su bili sportski modeli svjetskih marki koje su najviše orijentirane na performanse. Takmičenje je uključivalo lagane dvosjedne sportske automobile, hibridne modele s 1.000 KS i potpuno električne sportske automobile. Nakon preliminarnih procjena, pet modela koji su ocijenjeni kao najzabavniji u vožnji takmičili su se na cestama Nacionalnog parka Exmoor u Velikoj Britaniji. Na kraju, sudci, uključujući stručni urednički tim Top Gear -a, britanskog automobilskog novinara Chrisa Harrisa i lika iz Top Gear -a The Stig, okrunili su prvaka - i20 N.

 

 

 

 


“Svake godine okupljamo najzabavniju kolekciju brzih automobila lansiranih u posljednjih 12 mjeseci. Zovemo ga Speed Week (Sedmica brzine) kako bismo opravdali prostran, višednevni program i logističko minsko polje vlastite proizvodnje. Sedmica brzine uvijek je puna iznenađenja. Ono što nismo očekivali bilo je to dase najpristupačniji automobil ovdje ujedno istakne kao pobjednik. i20 N oduševljava, performansama i stvarnom dinamikom koji ga ističe, ne samo u svojoj klasi , već i u cijelom spektru Sedmice brzine. ”", rekao je Jack Rix, urednik časopisa Top Gear. Počecima koji sežu od motosporta, najnoviji hatch Hyundai N uzima inspiraciju i posuđuje inženjerske vrijednosti s više relija -nagrađeni i20 WRC reli automobil. Karakter visokih performansi i20 N pruža iznimno iskustvo u vožnji na stazama za utrke i autocestama. “Baš kao i svi naši modeli Hyundai N, i20 N smo konstruirali  kako bismo pružili uzbudljivo iskustvo vožnje na stazama za utrke, pouzdanost na autocestama i svakodnevnu upotrebljivost. Bilo je izazovno, ali uspjeli smo stvoriti hatchback visokih performansi po pristupačnoj cijeni”, rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik marketinga i proizvoda u Hyundai Motor Europe. “I20 N je nadmašio konkurenciju na jednom od najizazovnijih testova u industriji i proglašen je sveukupnim prvakom “Top Gear's Speed Week –a”. Veoma smo ponosni što vidimo da je Hyundai zaslužio svoje mjesto među najkvalitetnijim markama automobila. ”

Datum objave: 13/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook