Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Početna cijena u SAD 148,550 dolara

Mercedes-AMG EQS

Početna cijena u SAD 148,550 dolara

Očekujemo da ćemo saznati službenu gamu automobila bliže lansiranju automobila kasnije ovog proljeća. AMG EQS predstavlja premiju od 45.000 dolara u odnosu na početnu cijenu standardnog EQS-a na nešto više od 100.000 dolara. Da li je dodatna snaga vrijedna premije cijene?

Kada Mercedes-AMG EQS za 2022. stigne na američko tržište kasnije ovog proljeća, počeće po cijeni od 148.550 dolara. Ta cijena uključuje odredišno punjenje od 1.050 dolara i puno snage iz prvog AMG-ovog modela za proizvodnju električne energije na baterije. AMG EQS sigurno ima brojke performansi koje podržavaju tu cijenu. Dvomotorni pogon može ispumpati do 751 konjsku snagu (560 kilovata) i 1.020 njutn-metara obrtnog momenta. Standardna snaga automobila je i dalje nevjerovatnih 649 KS (483 kW) i 949 Nm obrtnog momenta. Mercedes će ponuditi AMG EQS u dvije verzije: Exclusive i Pinnacle. Međutim, kompanija nije detaljno opisala njihove specifične razlike.

 

 


AMG EQS će se naći u prodaji sa dugačkom listom standardnih karakteristika koja uključuje masivni, 56-inčni MBUX Hyperscreen brenda koji skriva tri ekrana ispod jednog stakla. Svaki AMG EQS model takođe dolazi sa AMG Performance 4Matic+ sistemom pogona na sve točkove, AMG Ride Control+ vješanjem i upravljanjem na zadnjim točkovima. Automobil takođe dobija brendov paket sigurnosnih funkcija. AMG je učinio više od povećanja snage. Inženjeri su prilagodili nekoliko aspekata automobila, dajući mu jedinstvenu šasiju, nosače motora i gredu zadnje osovine. AMG inženjeri su takođe instalirali AMG Sound Experience, omogućavajući vozačima da izaberu tri zvučne karakteristike za svoja vozila.

 


Snaga dolazi iz litijum-jonske baterije od 107,8 kilovat-sati koja može primati ažuriranja preko zraka kako bi se ponovo pokrenuo sistem upravljanja baterijom automobila. Domet je još uvijek misterija, iako AMG EQS može dodati 300 kilometara dometa za samo 15 minuta uz brzo punjenje. Mercedes će kupcima AMG EQS-a ponuditi besplatno 30-minutno brzo punjenje DC i dvije godine besplatnog održavanja. Djelomični i potpuno električni pogonski agregati se šire u svim Mercedesovim i AMG linijama.

Datum objave: 02/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook