Naslovna > Automobili > Fiat > Punto > Počinje prodaja novog Punta

Fiat

Počinje prodaja novog Punta

Nakon premijere na prošlogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, Fiat je najavio da uskoro počinje sa tržišnim plasmanom novog Punta

Zapravo, ne radi se o novom Puntu, nego o njegovoj osvježenoj varijanti. Mnogi već sada zamjere Fiatu na neznatnim promjenama na ovom modelu, no podatak da je od 1993. godine do danas Punto prodat u više od 8,5 miliona primjeraka, dokaz je da Fiat s ovim automobilom pravi dobar posao.

 

Dakle, Punto za 2012. modelsku godinu najveću novinu ima ispod poklopca motora. Novi 0,8-litarski Twinair sa turbopunjačem isporučuje 85 KS. Osvježen je i 1,3-litarski MultiJet 2 dizelski agregat koji je dobio  novi alternator i drugačiji protok goriva i zraka. Oba motora su ekološki izuzetno nastrojena i emituju svega 90 g Co2. Kada je u pitanju dizajn, Punto 2012 je prepoznatljiv po odbojnicima u boji karoserije, drugačijim 15-inčnim točkovima, novim usisima za zrak i to je to. Paleta boja je proširena sa nove tri metalik boje. U enterijeru su promjene neznatne i ogledaju su u novim bojama materijela na sjedištima. Sve ostalo je isto. Saopšteno je da će TwinAir modeli dobiti i nove pakete opreme.  

Datum objave: 08/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook