Naslovna > Automobili > Audi > TT > Počinje proizvodnja TT-a

Audi

Počinje proizvodnja TT-a

Kako bi zadovoljio zahtjeve tržišta, te kako bi pripremio novu proizvodnu liniju za svoj novi TT, Audi je prošlog mjeseca uveo dodatnu smjenu u mađarskoj fabrici Gyor

 Mađarska fabrika Gyor čiji je vlasnik brand iz Ingolstadta prošlog je mjeseca proširila kapacitet. Naime, u ovoj je tvornici uvedena dodatna, treća smjena, kako bi se ispoštovali zahtjevi tržište te kako bi se uspješno započeo proces proizvodnje novog TT-a.

 

Svi rokovi su ispoštovani, pa se sada u Mađarskoj pored modela A3 sedan i A3 cabrio proizvodi i novi TT.  Novi TT je zapravo treća generacija ovog modela, koji se do sada prodao u pola miliona primjeraka. Vozilo će se prvo nuditi kao coupe, dok se najavljena roadster varijanta očekuje za pola godine. Iako se prodaja još uvijek nije „zahuktala“ poznate su cijene za najnovijeg člana Audi porodice. Tako će TT sa 2.0-litarskim TFSI agregatom sa 230 KS u Njemačkoj koštati tačno 35.000 eura. Isti agregat će se nuditi i u izvedbi sa 310 KS, a taj Audi TT će 100 km/h razvijati za samo 4,7 sekundi. Njegova cijena je 49.100 eura. Osim benzinaca u ponudi će biti i jedan dizelaš, 2.0-litarski TDI sa 184 KS čija je cijena 35.900 eura. Ovako opremljen Audi TT ima potrošnju od samo 4,2 litra. 

Datum objave: 06/08/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook