Naslovna > Automobili > Seat > Ateca > Podmlađena i uljepšana

Seat Ateca

Podmlađena i uljepšana

Seat je na svom crossoveru izvršio manja ažuriranja u okviru „zatezanja bora“, a treba ima oštro oko da bi se iz prve mogle primjetiti sve izmjene...

Pridružujući se verzijama Reference, Style i FR, novi Xperience ima aluminijumske detalje na prednjem i zadnjem kraju u kombinaciji sa crnima akcentima za donje sekcije branika, bokove i lukove blatobrana. Seat nudi kupcima modela Ateca za 2021. godinu čak 14 različitih dizajna naplataka o lakih legura u rasponu večina od 16 do 19 inča. Tu je takođe i deset nijansi boja, uključujući i Dark Camouflage priloženu na fotografijama. Od sada više nećete morati odabirati određenu verziju vozila kako bi ste dobili željenu boju karoserije i naplataka, jer su sada sve kombinacije dostupne u ovoj seriji.

 

 

 

 

Kao standardni dio opreme Ateca dobija LED prednje i zadnje svjetlosne grupe, a na zadnjem dijelu se nalazi istaknut naziv modela ispod registarske tablice. U kabini se nalazi najnoviji 10,25-inčna digitalna instrument tabla uparena sa infotaiment sistemom od 8,25 ili 9,2 inča. Na raspolaganju je opcionalni upravljač sa grijačem i vjetrobransko staklo presvučeno sa Climacoat premazom koji omogućava odmrzavanje za samo 2-3 minute. Što se tiče pogonskih jedinica, linija agregata započinje sa jednolitarskim trocilindrašem od 110 KS koji prenosi snagu na prednju osovinu preko manuelnog mjenjača. Tu je i 1,5-litarski četvorocilindraš  od 150 KS koji je opcionalno dostupan sa automatskim mjenjačem dvostrukog sistema kvačila. Najjača benzinska varijanta je dvolitarski agregat od 190 KS koji se nudi samo sa DSG transmisijom i pogonom na sva četiri točka.

 

 

 

 

Ako ste radije za dizelsku varijantu, vrijedi napomenuti da 1.6 TDI više nije u ponudi. Umjesto njega tu je najnoviji 2.0 TDI VW Grupe sa smanjenom potrošnjom goriva i emisijom izduvnih gasova. Dostupan je u varijanti do 115 KS i manuelnim mjenjačem ili od 150 KS sa manuelnom ili DSG transmisijom i AWD pogonom. Izrađena od strane Škode u njenoj tvornici Kvasiny u Češkoj Republici, Ateca je zabilježila veliki uspjeh na tržištu. Više od 300.000 jedinica je prodato od lansiranja na tržište 2016. godine. Nakon predstavljanja standardne varijante Atece, trebalo bi uslijediti predstavljanje ažurirane performantne verzije Cupra.

Datum objave: 15/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook