Naslovna > Vijesti > Pogon na sva četiri točka

Mazda 3 MPS

Pogon na sva četiri točka

Mazda je odlučila da itakako izađe kao pobjednik u tržišnoj borbi sa VW Golfom 7R, kao i novim Mercedes Benzom CLA 45 AMG…

Brend Mazda ima već lijepu reputaciju i dobar ugled na tržištu. Međutim, svim proizvođačima automobila je cilj da budu još bolji i uspješniji. Mazda se upravo zbog toga odlučila na jedan sasvim novi korak. Kako bi ovaj automobilski brend još više poboljšao svoj položaj u tržištnoj borbi protvi konkurenata Mercedes Benza CLA 45 AMG i VW Golfa 7R, odlučili su da svoju novu Mazdu 3 MPS opreme pogonom na sve točkove.

 

Nova generacija tog modela koristi istu platformu kao i CX – 5, pa upravo zbog toga pogon na sva četiri točka nije nemoguća misija. Prethodnica ovog modela imala je 2,3 litaski trubo motor, koji je razvija 263 KS. Snaga se prenosila na prednju osovinu, pa je to bio razlog velikog gubitka obrtnog momenta.

 

Ako ova varijanta Mazde 3 MPS postane zaista stvarnost, problem proklizavanja biće riješen, a Mazda će zahvaljujući tome moći imati još više snage. Nije poznato kada bi ovaj model mogao imati svoju javnu premijeru, ali očekuje se čak i krajem ove godine. 

Datum objave: 16/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook