Naslovna > Automobili > Honda > Jazz > Pojavila se Honda Jazz Mugen

Novo iz Honde

Pojavila se Honda Jazz Mugen

Standardna verzija ovog automobila biće lanisirana u japanu već sljedećeg mjeseca, što znači da bi se Mugen verzija trebala pojaviti krajem godine...

Nedugo nakon što je predstavljena nova Honda Jazz, pojavile su se i fotografije Mugen paketa za spomenuti model. Obe verzije, RS, koja je narandžaste boje, i S verzija, koja je bijele boje, dobile su agresivniji body kit, koji je oprumljen novim branicima, stražnjim diguzorom i 17 – inčnim aluminijumskim naplatcima.

 

Stražnji spojler takođe je promjenjen, pa je dobio nove otvore za vazduh. RS verzije se razlikuje i ponekim detaljima od hroma, koji se nalaze ispod zadnjeg stakla. Osim vizualnih promjena, očekuje se kako će ovaj motor da dobije novi, pojačani motor. Veću snagu svakako će imati ona verzija koja nosi oznaku R.

 

Oba ova automobila trebala bi da dobiju čvršće vješanje, te male vizuelne promjene unutar putničke kabine i samog enterijera. Standardna verzija trebala bi da bude lansirana u Japanu već idućeg mjeseca, što samim tim znači da bi se Mugen verzija trebala pojaviti krajem ove godine na tržištu. 

Datum objave: 03/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook