Naslovna > Vijesti > Pola miliona prodatih primjeraka

Petnaest godina Audi TT

Pola miliona prodatih primjeraka

Kupcima će u čast ovog jubileja biti ponuđena specijalna, ograničena serija ovog automobila…

Audi je petnaestu godinu od proizvodnje modela TT proslavio jubilejom, odnosno tako što je broj prodatih primjeraka zaokružio na pola miliona. Za prvih pola miliona bila je potrebna decenija, te po jedna smjena generacija. Podsjetimo se, prva verzija ovog modela pojavila se na tržištu još 1998. godine. Svojim sportskim dizajnom, ona je predstavljala pravo osvježenje na automobilskom tržištu.

 

Njegov nasljednik pojavio se 2006. godine, i još uvijek je aktuelan model. Ovu jubilarnu brojku, Audi će da obilježi i ograničenom serijom – modelom TT, koji će biti zasnovan na TTS verziji, a nosiće oznaku Competition. Riječ je o ograničenoj seriji, koja će biti proizvedena u samo 500 primjeraka.

 

Ispod poklopca motora zadržaće svoj četvorocilindrični 2.0 litarski turbo – punjeni motor, koji će imati 272 “konja”. Međutim, automobil će se ipak razlikovati po nekim dodacima i detaljima, koji su karakteristični za Audi RS serija. Tu mislimo na kožne presvlake na sjedištima, karakterističan zadnji spojler, te 19 – inčni petokraki aluminijumski naplaci.

 

Putnička kabina biće takođe vrthunski uređena, a vozačima će na raspolaganju biti dodaci poput satelitske navigacija, Audi Music Interface sistema za povezivanje iPod uređaja, koncekcija za bluetooth, smartphone i slične uređaje. 

Datum objave: 14/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook