Naslovna > Automobili > Honda > e:concept > Posljednja riječ tehnike

Honda

Posljednja riječ tehnike

Nedavno je kompanija predstavila svoj kompaktni gradski automobil na električni pogon koji stiže sa mnoštvom noviteta...

Honda E doalzisa retro dizajnerskim detaljima, ali sa najsavremenijim tehnološkim rješenjima, a među njima se izdvajaju kamere koje će zamijeniti ulogu tradicionalnih retrovizora. Sistem će biti preuzet sa prototipa kojim je proizvođač prošle godine najavio ovaj automobil, čija je produkcijska verzija premijerno predstavljena na Sajmu automobila u Ženevi ove godine. Kamere instalirane na vratima će slati sliku direktno na ekrane u kabini.

 


Vozačima će na raspolaganju ostati mogućnost izbora normalnog i širokog pogleda, a proizvođač tvrdi da će kamere doprinjeti 90% boljoj aerodinamičnoj efikasnosti umjesto konvencionalnih retrovizora, te da će omogućiti 3,8% veću autonomiju automobila. Za dizajn, Honda je inspiraciju pronašla u klasičnim modelima kao što je Civic prve generacije. Prema fabričkim specifikacijama ovaj model će imati autonomiju od oko 200 kilometara, dok će se baterija pomoću brzog punjača puniti za 30 minuta do 80% kapaciteta.

Datum objave: 29/05/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook