Naslovna > Automobili > Volkswagen > Passat > Poslovni automobil u novom ruhu

2015 Volkswagen Passat

Poslovni automobil u novom ruhu

Ono što je izuzetno značajno jeste da će novi Passat biti dostupan sa izuzetno šriokom lepezom inovativnih i štedljivih pogonskih agregata...

Dame i gospodo, osma generacija najuspješnijeg poslovnog evropskog automobila, novi Volkswagen Passat otkriven je tokom sepcijalnog druženja medija u Berlinu, i to prije nego što će ovaj model službeno na bude predstavljan na sajmu automobila u Parizu. Kao što ste možda i već upoznati, ovaj model B8 je za Evorpu i druge regije širom svijeta, osim za teritoriju Sjeverne Amerike, koja takođe ima svoju specijalnu verziju.

 

Ukoliko novi model uporedimo sa prethodnim, B7 modelo, koji je bio unaprijeđena verzija B6 modela, primjetićemo da je novi Passat B8 u potpunosti nov automobil, koji je izrađen na čuvenoj MQB platformi, sa poptuno novom ponudom motora i novim tehnologijama, kao što je digitalna kontrolna tabla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan varijanta Passat modela biće za 85 kilograma lakša u odnosu na prethodnu verziju. Ono što je ipak najznačajnije jeste da će B8 m odel biti dostupan sa širokom lepezom inovativnih i štedljivih pogonskih agregata, odnosno da će novi model biti čak 20% ekonomičniji od B7 modela.

 

Dužina novog Passata iznosi 4.767 mm, dok je međuosovinsko rastojanje povećano za 79 mm, te sada iznosi 2.790 mm. Što se širine automobila tiče, ona iznosi 1.832 mm, visina 1.456 mm. 

 

Kada govorimo o pogonskoj gami, ona je zaista raznovrsna. Krenimo od najslabijih motora. Passat će biti dostupan sa dva 1.4 litarska TSI motora , koja generišu po 125 i 150 KS, što je zaista odlično za jedan motor relativno male zapremine. Pored ovog motora, biće dostupna i varijanta sa 1.8 TSI motorom, koji je u stanju da razvija 180 KS, te dvije varijante 2.0 TSI motora, koje će biti u stanju da razvijaju 220 i 280 KS.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sa druge strane, kada govorimo o dizel motorima, kupcima će biti na raspolaganju klasični Volkswagenov 1.6 TDI motor, koji generiše 120 KS, kao i tri varijante 2.0 litarskog TDI motora, koji će generisati po 150, 190 i 240 KS. Dakle, ušteda u masi sa štedljivijim motorima svakako obećavaju ekonomičnost novog Passata.

 

Pored palete dizelskih i benzinskih motora, koji će da budu dostupni sa pogonom na dva i četiri točka, uskoro bi trebalo da bude dostupna i plug in verzija, koju bi karakterisao opseg kretanja od 966 kilometara sa jednim punjenjem rezervoara, odnosno mogućnost prelaska oko 50 kilometara samo na električnu enegiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Unutrašnjost novog Passat modela mnogo je prostranija i komfornija u odnosu na prethodnika, te sada putnici na zadnjoj klupi imaju znatno više mjesta. Kao što je bilo i za očekivati, za izradu enterijera korišteni su najkvaliltetniji materijali, a ovaj model će takođe biti moguće opremiti najluskuznijom opremom, u šta spadaju sjedišta sa ventilacijom, masažom i slično.

 

Pored toga, tu je i nova generacija navigacionog sistema, te neki od najmodernijih sistema za pomoć vozaču kao što su Trailer Assist, Traffic Jam Assist, Side Assist with Rear Traffic Alert, City Emergency Braking i Park Assist. Kada govorimo o 2015 Passat B8 modelu po evropskim specifikacijama, kupci mogu da se odluče za LED prednja i zadnja svjetla, te instrument grupu koja je izvedena iz TT modela.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prtljažnik limuzinske verzije novog modela povežan je za čak 21 litru, pa sada ima ukupnu zapreminu od 586 litara, dok je kod karavana povećana za 47 litara, te sada iznosi 650, odnnosno 1.78 litara sa oborenom zadnjom klupom.

Cijene za Njemačko tržište kreću se od 25.875 eura. 

Datum objave: 04/07/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook