Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Potpuna obnova game kombija u kompaktnoj, srednjoj i velikoj verziji

Stellantis Pro One

Potpuna obnova game kombija u kompaktnoj, srednjoj i velikoj verziji

Do sada neviđena potpuna obnova game kombija u okviru Stellantis Pro One obuhvata svetsku premijeru 12 modela u svim segmentima, sa brendovima Citroën, FIAT Professional, Opel, Peugeot i Vauxhall...

Stellantis je danas predstavio potpuno obnovljenu i elektrifikovanu liniju komercijalnih kombija, koja uključuje 12 vozila, za svoje brendove Citroën, FIAT Professional, Opel, Peugeot i Vauxhall. Ova inicijativa čini dio Pro One strategije Stellantis komercijalnih vozila, s naglaskom na izvanredne sposobnosti, sigurnost te raznolikost ponude, usmjerene prema poslovnim i profesionalnim korisnicima. Stellantis i njegovi brendovi primjenjuju širok spektar naprednih elektrifikovanih pogona, naprednih sistema za sigurnost i asistenciju (ADAS), te tehnologija povezivanja kako bi stvorili bezbrižno okruženje za vozače i osigurali pouzdanog poslovnog partnera za vlasnike komercijalnih vozila. „Ova druga generacija kombija bez emisija, u skladu sa očekivanjima korisnika i koja nudi povećanu autonomiju vozila na baterije (BEV), dodatnu ponudu na vodonično gorivo, 18 ADAS sistema, punu povezanost i inovacije kao što je „electric Power Take Off“, dodatno će ojačati naše trenutno liderstvo u segmentu BEV kombija i segmentu kombija uopšte,“ izjavio je Ksavije Pežo (Xavier Peugeot), viši potpredsjednik Poslovne jedinice za komercijalna vozila kompanije Stellantis.

 

 

 


Stellantis trenutno prednjači u segmentu komercijalnih vozila sa nultom emisijom u Evropi, pružajući opcije kako za potpuno električna vozila (BEV) tako i za vozila koja koriste vodonik kao gorivo u vodoničnim gorivnim ćelijama. Obnovljena paleta komercijalnih vozila donosi drugu generaciju tehnologije sa nultom emisijom, uključujući unutrašnje sisteme za električne baterije koji omogućavaju veći domet bez kompromisa u pogledu sposobnosti. Druga generacija električnih kombija (BEV) pruža najveći domet u klasi, do 330 kilometara. U novim kompaktnim električnim kombijima, baterije dolaze u verzijama od 50 ili 75 kilovat-časova (kWh) i nude domet do 350 km. U većim kombijima, baterija kapaciteta 110 kWh omogućava najduži domet do 420 km. Takođe, brzo punjenje kapaciteta 150 kW omogućava da se velika baterija kombija napuni od 0 do 80% za manje od sat vremena. Stellantis takođe unapređuje svoju vodeću poziciju u segmentu pogona na vodonik, a druga generacija vodoničnih gorivnih ćelija za srednje velike kombije, planirana za lansiranje sredinom 2024. godine, donosi ekskluzivan sistem srednjeg kapaciteta i rekordni domet do 400 km. Takođe, tehnologija pogona na vodonik proširuje se na velike kombije 2024. godine s arhitekturom srednjeg kapaciteta, koja pruža domet do 500 km i brzo vrijeme punjenja od samo pet minuta.

Datum objave: 25/10/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook