Naslovna > Vijesti > Pozitivna energija

Citroen C4L

Pozitivna energija

Citroën C4 u izvedbi Lounge cilja na gornji dio segmenta C. U prodaji krajem 2012. godine u Kini, potom tijekom 2013. u Rusiji, Citroën C4 L povećat će obitelj C4 savršeno poštujući njen duh prepun pozitivne energije, i to zahvaljujući suvremenom stilu statusnog simbola, izvanrednoj udobnosti u kabini te sve kreativnijim ugrađenim tehnologijama koje jamče udobnost, sigurnost i odlične vozne osobine.

C4 L, prava trovolumenska limuzina na prvi pogled ostavlja dojam dinamičnosti zahvaljujući uravnoteženim proporcijama (4,62 x 1,78 x 1,5 m) i karoseriji postavljenoj što bliže kotačima.

 

Automobil odiše uglađenošću i suvremenošću i zahvaljujući dojmljivom dizajnu koji se oslanja na prepoznatljiva obilježja Marke: lijepo oblikovane linije, velika kromirana maska, svjetlosni potpis sprijeda i straga, ili pak ispupčeno stražnje staklo nadahnuto ponajprije modelima Citroën C5 i C6.Preciznost spojeva i ravnoća površina, razni detalji od kroma koji naglašavaju čiste i dotjerane linije, kao i aluminijsku naplatci, dodatno ističu prvoklasan oblik automobila. Brojni detalji naglašavaju i potvrđuju osobnost Citroëna C4 L: otmjenu i uglađenu, dostojnu limuzina iz više klase koja ukazuju na vrhunsku opremu u unutrašnjosti.

 

Ugoda za upravljačem

 

 

Kvaliteta se jasno vidi i za upravljačem. Vrhunski uređeno vozačevo mjesto odijeljeno je bogato opremljenom konzolom. Armaturna ploča Citroëna C4 L obuhvaća suvremenu instrumentnu ploču, dodatno naglašenu igrom transparentnosti i svjetlosti, čiji snagu i boju možete programirati. Ergonomski, Citroën C4 L jednostavan je za rukovanje i odmah ulijeva povjerenje vozaču i putnicima. Sve komande kojima se vozač stalno služi dostupne su mu, a da uopće ne mora skidati ruke s upravljača.Kad je riječ o stilu, materijalima i tehnologijama poput laserskog zavarivanja krova, Citroën C4 L može se pohvaliti prvoklasnom izvedbom. Kao jamstvo optimalne pouzdanosti i trajnosti na svakoj kušnji, prije početka prodaje prevalit će više od 4 milijuna testnih kilometara širom svijeta.


Putovanje u prvom razredu


Vjeran vrijednostima Marke, Citroën C4 L osmišljen je tako da njegovi putnici potpuno uživaju u vremenu provedenom u kabini. Nudi udobnost bez premca u klasi, ponajprije zbog obilja prostora straga zahvaljujući najduljem međuosovinskom razmaku u klasi (2,71 m, odnosno 10 cm više od novog Citroëna C4) te iznimno udobnim stražnjim sjedalima: obujmljujuća sjedala, namještanje nagiba naslona do 29° te, ovisno o zemlji prodaje, nasloni za glavu „Confort“ za putovanje u prvom razredu u prostoru koji je zaista oblikovan u lounge stilu.Osim prostora straga, Citroën C4 L nudi prtljažnik velikog obujma (440 l VDA) i brojne dosjetljive i velike pretince: veliki pretinci u vratima, pretinac za rukavice velikog obujma, pretinac ispod naslona za ruke…

 

 


Citroën C4 L također se ističe prvoklasnom toplinskom  udobnošću i čistim zrakom u kabini zahvaljujući sustavu za upravljanje kvalitetom zraka, klima-uređajem s trima načinima strujanja zraka te, ovisno o zemlji prodaje, ionizatorom zraka. Zvučna udobnost posebno je dobra zahvaljujući poboljšanoj zvučnoj izolaciji (ne propušta vanjsku buku, filtriranje vibracija s ceste…). Cilj je jednostavan: bezbrižnost za sve putnike.
Zahvaljujući ugođenom ovjesu i prianjanju, C4 L nudi iznimno udobnu vožnju svojstvenu Citroënu. Upijaju se sve nesavršenosti ceste, i na prednjim i na stražnjim sjedalima. Sustav je mjerilo na tržištu.Ne samo udoban, nego i lagan za vožnju, s točnim upravljačem, savršenim nadzorom stabilnosti i sigurnim reakcijama (izbjegavanje, naglo kočenje), Citroën C4 L odmah ulijeva povjerenje vozaču i njegovim putnicima.



Kao jamstvo sigurnosti i udobnosti svih putnika, Citroën C4 L može biti opremljen, ovisno o zemlji u kojoj se prodaje, najnovijim tehnologijama poput sustava otvaranja i pokretanja vozila bez ruku, grijanog cijelog vjetrobrana, kamere za vožnju unatrag koja olakšava manevriranje pri parkiranju, automatskih brisača u paru s automatskim paljenjem svjetala, dvofunkcijskim ksenonskim svjetlima ili navigacijskim sustavom s ekranom osjetljivim na dodir.Posljednja generacija navigacije objedinjuje brojne kvalitetne karakteristike: 17,8-cm ekran u boji osjetljiv na dodir, čitač DVD-a, autokarta s trodimenzionalnim prikazom križanja i, dakako, priključak za prijenosne čitače (USB, streaming…), komplet za telefoniranje bez ruku Bluetooth…

 


Citroën C4 L ima brojne benzinske motore prilagođene različitim tržištima na kojima će se prodavati, među kojima:
- motor THP, konstruiran u suradnji s grupom BMW, sa sekvencijalnim izravnim ubrizgavanjem preko visokotlačne pumpe, s kompresorom tipa Twin Scroll, razvija snagu od 150 do 170 KS ovisno o zemlji i okretni moment od 240 Nm već pri 1400 o/min. U paru s automatskim sekvencijalnim mjenjačem sa šest brzina jamči velik užitak u vožnji.
- novi motor VTi 135 (1.8 16V od 136 KS) može se spariti s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa ili automatskim sekvencijalnim mjenjačem sa šest brzina. Taj novi benzinski motor, po obilježjima u sredini ponude (u mješovitoj vožnji), koji na tržište dolazi zajedno s Citroënom C4 L, dostupan je u Kini.
 

MEĐUNARODNI AUTOMOBIL

 

Citroën C4 L u potpunosti je međunarodni automobil zahvaljujući:
- projektnom timu. Oblikovao ga je multikulturni tim dizajnera u Kini, projektiran je u  Europi, razvili su ga projektni timovi u Rusiji i Kini, a testiran je u cijelom svijetu u zahtjevnim uvjetima vožnje. Citroën C4 L bez kompleksa se diči kao međunarodni projekt kojim su se htjela zadovoljiti očekivanja svih kupaca.

- mjestima proizvodnje. Proizvodit će se što bliže svojim tržištima: na početku u Wuhanu u Kini i Kalugi u Rusiji.

- definiciji proizvoda. Lokalna proizvodnja omogućuje prilagodbu Citroëna C4 L posebnim očekivanjima različitih tržišta, bilo da je riječ o ukrasnim elementima u unutrašnjosti, izboru boja karoserije ili o ponuđenim karakteristikama (motori, oprema, postav ovjesa).

Datum objave: 23/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook