Naslovna > Vijesti > Predsjednik dobio novo prevozno sredstvo

Francuska

Predsjednik dobio novo prevozno sredstvo

Lider najveće države Evropske Unije u budućnosti će koristiti specijalno SUV vozilo DS 7 Crossback Élysée, koji je posebno izrađen i prilagođen za ovaj posao, a temelji se na DS7 Crossback E-Tense 300 modelu...

Kao što se može pretpostaviti ovaj posebno izrađeni model dobio je brojne novine u odnosu na regularni DS7. Predsjednički SUV sada posjeduje dužinu nešto manju od 4.8 metara, a međuosovinsko rastojanje je povećano za 20 cm. Spoljašnost vozila prerađena je, kako bi bila osposobljena da izvršava obaveze prevoza i zaštite predsjednika i njegovih gostiju. Tako je detaljno odrađen proces blindiranja, kao što je i karakteristično za automobile sa ovom namjenom, a postavljeni su i novi čvršći 20-inčni točkovi. Takođe vidljivi su i brojni drugi sitni detalji kao što su blinkeri, držači za zastavice, te oznake RF- „Republic of France“.

 

 

 

 

 


Unutrašnjost kabine je isto tako dobila značajne izmjene i novine, prije svega zadnja klupa, koja sada ima mjesta samo za dvije osobe. Između zadnjih sjedišta nalazi se ogromna konzola, sa brojnim tasterima i funkcijama u svom sklopu. Na njoj se nalazi infotainment sistem, opcije za klimu kao i bežični punjač za mobilni telefon. Za razliku od spoljašnjosti i kabine koje su dobile značajne izmjene, pogonski sklop je ostao nepromjenjen, tako se ispod poklopca motora nalazi priključni hibridni sistem, kojeg čine dva elektromotora i jedan benzinski agregat, ukupne snage od 300 KS, koja se isporučuje na sve točkove. Zbog dodatne opreme i korištenja nešto težih materijala prilikom procesa blindiranja, masa predsjedničke verzije ovog modela biće veća u odnosu na regularni automobil. Samim tim performanse bi trebale biti nešto slabije, a DS7 namijenjen za tržište brzinu od 0 do 100 km/h dostiže za 5.9 sekudni, dok se to ne može očekivati od specijalnog modela. Takođe baterije od 13,2 kWh, omogućuju da DS7 Crossback E-Tense 300 može da prevali do 58 km koristeći isključivo električnu energiju. Zbog istog slučaja povećane mase predsjednički SUV teško da će biti u stanju da ponudi ovakav domet u EV režimu vožnje.

Datum objave: 15/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook