Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Sport > Predstavljanje 10. maja

Range Rover Sport

Predstavljanje 10. maja

Proizvođač automobila još nije spreman da objavi ništa konkretno, ali kaže da je novi Range Rover Sport „redefinisan, bez napora spajajući nepogrešivu prisutnost, nenadmašnu sposobnost na putu i najnovije napredne digitalne tehnologije i tehnologije šasije“...

Land Rover testira novu generaciju Range Rover Sporta. Prvi prototip performansnog SUV-a je špijuniran u februaru 2020. godine, a sada, više od dvije godine kasnije, model je konačno spreman za predstavljanje. Britanski proizvođač automobila sada „tizuje“ novi Range Rover Sport i potvrđuje da će biti prikazan svijetu u svom punom sjaju 10. maja ove godine. Čini se da Land Rover priprema pravi šou za debi RR Sporta. Proizvođač kaže da će „globalno otkrivanje uključivati dramatičan debi“ za model, koji će „nastaviti odvažne podvige svog prethodnika“.

 

 

 


Range Rover Sport je ranije postavio nekoliko različitih brzinskih rekorda, uključujući i onaj u kineskoj provinciji Hunan. Još u martu 2018. kada se performans SUV popeo strašnim putem planine Tianmen, poznate po svojih 99 napornih krivina, postavljajući novi nezvanični rekord. Ako je naša pretpostavka tačna, novi RR Sport će vjerovatno debitovati postavljanjem još jednog brzinskog rekorda. Uostalom, Land Rover obećava „adrenalinsko otkriće“.

 

 

Prema nedavnim izvještajima, novi RR Sport će se nuditi sa izborom elektrifikovanih šestocilindričnih benzinskih i dizel agregata, plus snažniji plug-in hibridni pogon. Vrhunski SVR model će vjerovatno dobiti verziju BMW-ovog 4,4-litarskog twin-turbo V8 motora sa oko 600 KS. Saznaćemo više za dvije sedmice od sada.

Datum objave: 26/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook