Naslovna > Automobili > Peugeot > 301 > Predstavljen 301
FOTO GALERIJA (8)

Peugeot

Predstavljen 301

Prije zvanične premijere na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu, Peugeot je javnosti predstavio svoj novi model, 301 koji je namjenjen uglavnom tržištima u drugom planu

Peugeot je automobilsku javnost iznenadio predstavljanjem modela 301, prije njegove zvanične premijere na Salonu automobila u Parizu. Riječ je o modelu koji je prije svega, namjenjen tržištima koja i nisu toliko značajna za automobilske marke, kao što su Srednja i Istočna Europa, Rusija, Grčka, Bliski Istok, afričke zemlje te neke južnoameričke države. 

 

Francuski proizvođač u zvaničnom saopštenju o novom modelu tvrdi da je isti dizajniran na način da asocira na ekonomičnost  ali i moderni kompaktni sedan koji je spreman da se prilagodi svim klimatskim uslovima, bez obzira da li je riječ o ekstremno niskim ili ekstremno visokim temperaturama. 301 je 4440 mm dug i ima  2.650 mm međuosovinskog razmaka a posebno zanimljiv podatak tiče se prtljažnika koji nudi prostor kao neki monovolumeni, čak  506 litara. I vanjski i unutarnji dizajn ovog modela  insipirisani su aktuelnim Peugeot modelima  508 i 208, što je prepoznatljivo već na prvi pogled.  301 će biti drugi Peugeot model, nakon modela 208, koji će se moći kupiti sa novorazvijenim 1.2-litarskim Vti benzinskim agregatom sa 70 KS, koji će se moći upariti sa ručnim ili pak automatskim mjenjačem.  Pored ovog benzinca, u ponudi će se naći i 1.6 litarski dizelaš u dvije izvedbe: sa  sa 114 i 90 KS, a obje opcije biće dostupne sa automatskim ili manuelnim mjenjačem.  Iz Peugeota su poručili da će ovaj model krasiti bogati paketi opreme između koje će se naći i elektronski klima uređaj, MP3 audio sistem  s Bluetooth hands-free kit i USB priključkom, daljinsko otvaranje u prtljažniku  kao i stražnji parking senzori. Očekuje se da glavni konkurenti ovom modelu budu nadolazeći Škoda Rapid te Seat Toledo. 

Datum objave: 27/05/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook