Naslovna > Vijesti > Predstavljen BMW Gran Lusso Coupe

Automobil koji će vam oduzeti dah

Predstavljen BMW Gran Lusso Coupe

BMW je na nedavno održanom, prestižnom festivalu Concorso d’Eleganza Villa d’Este predstavio novi, luksuzni Coupe, koji će vas naprosto ostaviti bez daha...

Atraktivni BMW Pininafarina Gran Lusso Coupe prošle sedmice je prvi put predstavljen u javnosti u vrijeme održavanja ovogodišnjeg Festivala Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Rijč je o jedinstvenom, moćnom, a prije svega lukusznom kupeu sa dvoje vrata, koji je razvijen u saradnji BMW - a sa  poznatim dizajnerom Pininafrianiom.

 

Ovaj veliku kupe je proizvod prve zajedničke saradnje Pininafarine i BMW-a, a istovremeno je i nasljenik modela baziranog na BMW Z4 – Zagato Coupe, koji je predstavljen u javnosti prošle godine na ovom istom festivalu.

 

Kada su Njemci u javnost objavili skicu ovog automobila prije samo mjesec dana, kao i nekoliko detalja o ovom automobilu, bilo je jasno o kakvom se modelu zapravo radi, te da postoji mogućnost da 21. vijek dobije svoju verziju kupea Serije 8.

 

Izuzetno luksuzni kupe razvijen u saradnji sa dizajnerskom kućom Pininafarini ističe se predimenzioniranom i blago nakošenom maskom hladnjaka, elegantnom bočnom linijom, kao i karakterstičnim oblikom prednjih I zadnjih svjetala, te 21-inčni aluminijumski točkovi od lake aluminijumska lagure.

 

Trenutno se samo nagađa da li je riječ o 6-litarskom automobilu sa 544 KS i 759 Nm obrtnog momenta.

 

Enterijer ovog automobila dizajniran je u prepoznatljivom BMW - ovom stilu. Kokpit, koji je orjentisan prema vozaču, oplemenjen je pažljivo odabranim materijalima, ukrasima i bojama.

 

Ono što se posebno izdvaja kod ovog modela, jesu kožna sjedišta u smeđoj boji, a vrijedi spomenuti i ambijentalno LED osvjetljenje.  Enterije veoma podjeća na serije 5 i 7, ali zaslugom Pininafarine, unutrašnjost automobila je još atraktivnija. 

Datum objave: 29/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook