Naslovna > Automobili > Hyundai > Santa Fe > Predstavljen hrabri dizajn potpuno novog SUV-a

Hyundai Santa Fe

Predstavljen hrabri dizajn potpuno novog SUV-a

Novi SUV takođe koristi razne održive materijale - unutrašnjost je obložena brušenom kožom, a automobilski tepisi i nasloni sjedišta u drugom i trećem redu su napravljeni od reciklirane plastike. Takođe, zračni jastuci i obloge vrata su izrađeni od ekološki prihvatljive vještačke kože...

Hyundai Motor je predstavio potpuno novi Santa Fe koji se radikalno transformisao za petu generaciju srednje velikog SUV-a zadržavajući prepoznatljiv izgled koji spaja prirodu i grad, ali takođe donosi velike promjene inspirisane najnovijim trendovima života na otvorenom. Za prvu potpunu redizajniranu verziju Santa Fe modela od 2018. godine, Hyundai Motor je prišao nekonvencionalnom pristupu zasnovanom na životnom stilu kako bi povećao kapacitet prtljažnog prostora i bolje se prilagodio urbanim i aktivnostima u prirodi. Kao rezultat, novi model se može pohvaliti snažnim, ali detaljno izrađenim spoljašnjim dizajnom i prostranim, prilagodljivim unutrašnjim prostorom koji proizilazi iz povećanja veličine prtljažnih vrata, pružajući korisnicima prostor sličan terasi kada god i gdje god im je potrebno.

 

 

 


“Potpuno novi Santa Fe je SUV koji pronalazi savršenu ravnotežu između gradskog života i prirode, svladavajući sve, od užurbanih porodičnih rasporeda do avantura kampovanja automobilom,” rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj Hyundai Global Design Centera. "Sa svojim dužim međuosovinskim rastojanjem, prostranom unutrašnjošću i vratima prtljažnika poput terase, novi Santa Fe oslanja se na prednosti svojih SUV vozila kako bi ponudio više svestranosti nego ikad prije, kao i vrhunsko korisničko iskustvo."

 


Novi Santa Fe ima kutijasti oblik i prepoznatljivu siluetu koja proizlazi iz njegovog produženog međuosovinskog rastojanja i širokih vrata prtljažnika. Prednji dio vozila stvara impresivan utisak sa visokim poklopcem motora, prednjim svjetlima u obliku slova H i oštrim branicima. Prednja svjetla u obliku slova H su harmonizovana sa dizajnom donjeg prednjeg dela koji sadrži motiv H, čime se poboljšava vizuelna cjelovitost.

 


Kada se posmatra sa strane, produženi međuosovinski razmak prati hrabru liniju krova, snažan volumen oko branika, oštre lukove točkova, skraćeni prednji prevjes i 21-inčne točkove, što sve daje ovom SUV-u robusan i avanturistički izgled. Zadnji dio je definisan većim vratima prtljažnika koja doprinose jednostavnijem izgledu i uravnotežuju cjelokupni spoljni dizajn. Zadnja svjetla u obliku slova H su usklađena sa prednjim kako bi stvorila harmoniju i obezbijedila prepoznatljivu prisutnost Santa Fea na putu, bez obzira da li je dan ili noć.

 


Unutrašnjost potpuno novog Santa Fea pruža dovoljno prostora za avanturiste i njihovu opremu, pružajući izdašan životni prostor za olakšan život na otvorenom. Prilagodljiva prtljažna vrata stvaraju prostranu unutrašnjost i stvaraju osjećaj terase kada su otvorena. Potpuno sklopiva sjedišta u drugom i trećem redu pružaju najveći unutrašnji prostor u svojoj klasi. Svi ovi atributi omogućavaju korisnicima da uživaju na otvorenom na najjednostavniji način. Novi Santa Fe takođe omogućava mladim porodicama u urbanim sredinama da iskoriste zadnji dio vozila za različite svrhe, kao što su kupovina namirnica, projekti poboljšanja doma, sport i rekreacija, vrtlarstvo, porodični izleti i prevoz kućnih ljubimaca.

 


Unutrašnjost potpuno novog Santa Fea odiše elegancijom, a ističe se nizom visokotehnoloških dodataka što uključuje zakrivljeni ekran i opciju bežičnog punjenja za dva mobilna uređaja. Zakrivljeni ekran povezuje 12,3-inčnu digitalnu instrument tablu i infotainment sistem, pružajući vozaču poboljšanu vidljivost uz osjećaj luksuza. Dodatno, sjedišta i obloge jarkih boja doprinose osjećaju prostranosti, dok mekani ukrasi s drvenim uzorkom i sjedišta od Nappa kože s delikatnim vezom dodaju sofisticirani stil. Boje enterijera i eksterijera inspirisane su prirodnim svjetlom, ističući jedinstveni stil novog Santa Fea i unoseći živost u svakodnevnicu i avanture kako u gradu, tako i van njega.

Datum objave: 18/07/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook