Naslovna > Vijesti > Predstavljen Infiniti Q30 koncept

Sajam automobila u Frankfurtu

Predstavljen Infiniti Q30 koncept

Ovaj automobil je namjenjen nešto imućnijoj, mlađoj populaciji, jer se zbog svog izgleda ne može baš svrstati u klasični segment automobila...

Infinitijev model Q30 zvanično je zablistao na sajmu automobila u Frankfurtu. Svojim predstavljanjem, dao nam je do znanja kako će da izgleda kompaktni model u serijskoj izvedbi koji možemo da očekujemo ubrzo. Od kompanije smo već prije mogli da sazamo da je ovaj automobil namjenjen imućnijoj, mlađoj populaciji. Ono što razlikuje ovaj automobil od svih ostalih jeste to da njega ne možemo da svrstamo niti u jedan klasični segment.

 

Ovo nije ni hatchback, ni coupe, ali ni crossover. Ovo je nešto između, ovo je kombinacija svih navedenih tipova. Naime, Q30 posjeduje atraktivan izgled coupea, prostranost hatchbacka, te visok stav koji je karakterističan za crossover automobile.

 

Q30 kombinuje dizajnerkse detalje od nekih prethodnih Infinitijevih modela, kao što su Emerge, Etheree i Essence, ali i serijskog Q50 modela, koji je predstavljen u toku ove godine. Savršen i skladan izgled upotpunjuju i 20 – inčni aluminijumski naplatci, kao i detalji od ugljeničnih vlakana.

 

Početak serijske proizvodnje ovog automobila možemo da očekujemo 2015. godine, a ona će se obavljati u Nisanovim fabrikama u Velikoj Britaniji, tačnije u gradu Sunderlandu. 

 

Datum objave: 11/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook