Naslovna > Vijesti > Predstavljen koncept Invitation

Nissan

Predstavljen koncept Invitation

Prije zvanične premijere na Salonu automobila u Ženevi, Nissan je predstavio svoj novi koncept koji će najvjerovatnije postati i produkcijski model

Nissanov novi koncept djeluje dosta atraktivno i gotovo je spreman za produkcijsku proizvodnju. Sudeći prema informacijama koje stižu, vrlo je vjerovatno da bi ovaj koncept mogao osvježiti B segment u Nissanovoj gami uz Juke i Micru. Ako u obzir uzmemo činjenicu da Nissan na tržištu nudi i osam godina star Note, onda se kao logično razmišljanje nameće da bi Invitation upravo mogao zamijeniti taj model te tako donijeti svježinu u segment monovolumena.

 

Linije i dizajn ovog koncepta čine ga hatcbackom, no prilično visok krov omogućava dosta prostora u unutrašnjosti.  Nissan je saopštio da ovim konceptom želi prije svega ostvariti izuzetnu nisku emisiju Co2, manju od 100g/km i izrazito nisku potrošnju goriva. Nije zvanično saopšteno koji to agregat pokreće model, ali smo gotovo sigurni da je u pitanju 1,2-litarski  Micra DIG-S Turbo, sa tri cilindra i direktnim ubrizgavanjem, koji se može upariti sa manuelnim ili CVT mjenjačem.  Prvi put u B segment Nissan ovim modelom unosi jedinstvene sigurnosne sisteme kao što su Around View Monitor i Safety Shield Technologies koje vozaču pružaju informacije o stanju oko vozila. Koncept će zvaničnu premijeru imati na Salonu automobila u Ženevi. 

Datum objave: 07/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook