Naslovna > Automobili > Audi > R8 > Predstavljen novi Audi R8

Benzinski i električni model

Predstavljen novi Audi R8

Dizajneri novog Audija R8 su ostali dosljedni prvoj generaciji ovog modela, pa tako ni ovoga puta, na sajmu u Ženevi nisu puno odstupali od provjerenih dizajnerskih ideja ….

Ovaj put uz više oštrih ugaonih formi na prednjem dijelu ovaj sportski model je zadržao prepoznatljivu siluetu i proporcije. Bočni dijelovi karoserije imaju više skulpturalni dizajn nego ranije, a panel koji maskira otvore vazduha podijeljen je na dvije komponente. Zadnji dio audija R8 takođe je pretrpio značajne stilske promjene i vjerovatno će izazvati podijeljena mišljenja.

 

Očekuje se da će novi Audi R8 na tržište stići u ljeto ove godine. Bazni model će koštati 165.000 eura, dok za R8 plus treba izdvojiti 187.400 eura. Pored modela sa benzinskim V10 motorom, Audi je na ženevskom salonu izložio i električni R8 e-tron, sa dva elektromotora. Audi R8 e-tron imaće oznaku 2.0, kako bi se naglasila razlika u odnosu na prethodnu varijantu ovog električnog modela, koji nikad nije ušao u serijsku proizvodnju.

 

Audi R8 e-tron 2.0 ubrzavaće od 0 do 100 km/h za 3,9 s, a maskimalna brzina najvjerovatnije će biti ograničena na 250 km/h. U kompaniji kažu da će električni R8 biti dostupan tokom 2015, ali nisu saopštili tačnu cijenu, za koju se vjeruje da će biti viša od audija R8 V10 plus, koji košta 187.400 eura.

 

Datum objave: 17/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook