Naslovna > Automobili > Mini > Clubman > Predstavljen osvježeni Clubman

Mini

Predstavljen osvježeni Clubman

Druga generacija će dobiti redizajn, koji stiže sa blagim promjenama na karoseriji, ali i u samoj unutrašnjosti vozila...

Spoljašnjost ovog automobila će sada krasiti nekoliko novih boja, a kupcima će na raspolaganju između ostalog biti dostupan i opcioni sportski ovjes. Prednje i zadnje svjetlosne jedinice su takođe suptilno izmijenjene, a dizajneri nisu zaboravili ni na masku hladnjaka koja je takođe poprimila nešto drugačiji izgled. U standardnoj ponudi su dostupna halogena svjetla, dok su kao opcija raspoložive i LED svjetlosne jedinice sa prednje strane, dok su na zadnjem dijelu automobila one već dio regularne opreme.

 

Kada je unutrašnjost u pitanju, Mini dolazi sa nekoliko novih nijansi za oblaganje panela i sjedišta. Tu je i standardni 6,5-inčni ekran multimedijalnog sistema, dok je opciono dostupan i u 8,8-inčnoj verziji. Ispod poklopca motora se ništa nije mijenjalo. Za pogon su i dalje zaduženi već poznati benzinski i dizel agregati, upareni sa manuelnim ili automatskim mjenjačima.

Datum objave: 17/04/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook