Naslovna > Vijesti > Predstavljen prvi električni automobil napravljen u Turskoj

TOGG

Predstavljen prvi električni automobil napravljen u Turskoj

Prvi model brenda, C-SUV, biće u prodaji u martu 2023. Za dugo očekivani C-Sedan, koji se pojavio na CES 2022, moramo da sačekamo 2025. godinu...

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, ili TOGG, otvorio je svoj proizvodni pogon velikom ceremonijom. Na ceremoniji je na pozornicu izašao turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sa prototipom prvog SUV-a C segmenta koji će proizvoditi ovaj brend. TOGG nije objavio ime novog modela na ceremoniji, ali je dao neke nagoveštaje o konačnom proizvodnom obliku.  Rečeno je da će EV dolaziti sa opcijama za jednostruke i dvostruke motore, dvije opcije kapaciteta baterije i predviđeni maksimalni domet od 300 kilometara i 500 km.

 

 

 


Takođe ne znamo cijenu modela TOGG, ali kompanija izvještava da bi pretprodaja EV trebala početi u februaru 2023. U martu će početi zvanična prodaja. TOGG kaže da se očekuje da će njegova fabrika proizvoditi između 17.000-18.000 vozila u prvoj godini. Kompanija takođe spekuliše da će do 2030. godine fabrika proizvesti više od milion automobila. Na ceremoniji otvaranja najavljeno je i da TOGG neće koristiti sistem baziran na dilerima. Umjesto toga, korisnici će moći naručiti putem mobilne aplikacije pod nazivom "TOGG Care". Modeli će biti testirani u oblastima koje se nazivaju "iskustvene tačke".

Datum objave: 08/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook