Naslovna > Automobili > Jaguar > I-Pace > Predstavljen redizajn obogaćen novom tehnologijom

Jaguar I-Pace

Predstavljen redizajn obogaćen novom tehnologijom

Ažurirana verzija Jaguarovog logotipa u crnoj i srebrnoj boji zauzima centralno mjesto na prednjoj maski...

Isporuke Jaguara I-Pace u Evropi i Sjevernoj Americi počele su 2018. godine i sada električni krosover ulazi u novu modelsku godinu sa suptilnim vizuelnim promjenama i značajnim tehnološkim nadogradnjama. Ovo nije običan veliki facelift, ali to ne znači da nema poboljšanja o kojima bi se moglo govoriti. Počevši od eksterijera, I-Pace dobija novu prednju rešetku sa glatkijim oblikom u Atlas sivoj boji. Ovaj novi jednostavniji dizajn zatvorene rešetke zamjenjuje prethodnu rešetku za čišći cjelokupni izgled. Ista Atlas Grey završna obrada može se naći i na vertikalnim lopaticama na vanjskoj strani prednjih usisnika vazduha integrisanih u branik.

 

 

 


Tu je i nova familija dijamantskih aluminijumskih naplataka sa veličinama do 22 inča, koji se mogu naručiti sa samooporavljajućim gumama za sva godišnja doba. Na kraju, ali ne i najmanje važno, Jaguar po prvi put nudi i panoramski krov sa mogućnošću crne završne obrade zadnjeg dijela. Za novu modelsku godinu nisu uvedene nikakve hardverske nadogradnje pogonskog sklopa, što znači da električni I-Pace i dalje pokreće sistem sa dva motora. Generiše maksimalnu snagu od 394 KS i ubrzava vozilo do 100 kilometara na čas za samo 4,5 sekunde. Opciono je dostupno vazdušno vješanje sa elektronski kontrolisanim prigušenjem, koje je standardno na modelu 400 Sport.

 


Nema ni riječi o promjenama na bateriji. To znači da će baterija od 90 kWh osigurati domet do 470 kilometara između dva punjenja mjerena evropskim WLTP ciklusom. Najbrže dostupno punjenje je do 100 kW, dok se kod kuće 2024 I-Pace može puniti sa do 11 kW putem trofaznog zidnog punjenja. Novine u kabini uključuju standardni Pivi Pro infotainment sistem sa bežičnim Apple CarPlay i Android Auto povezivanjem, kao i integrisanu glasovnu kontrolu Alexa, Spotify i what3words navigacioni sistem. Bežična ažuriranja softvera održavaju softver crossovera uvijek ažurnim.

Datum objave: 12/01/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook