Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > Predstavljen serijski BMW Serije 4 Coupe

Noviteti

Predstavljen serijski BMW Serije 4 Coupe

Svoju službenu premijeru ovaj automobil će imati na Salonu u Frankfurtu, a u svim zastupništvima trebao bi se naći vrlo brzo nakon ovog događaja...

Fotografije definitivne serijske verzije BMW – a Serije 4 Coupe, nasljednika popularnog Coupea Serije 3, ugledale su i zvanično svjetlost dana te oduševile javnost. Zvanični debi ovog modela predviđen je za septembar mjesec u Frankfurtu, a u svim prodajnim centrima trebao bi da se nađe vrlo brzo nakon debija na Salonu. 

 

Model ovog automobila najavila je još konceptna izvedba u Detroitu prošle godine, a on je baziran na istoj platformi kao i limuzina Serije 3. Vozilo je dugačko 4638 mm, široko 1825 mm a visoko 1362 mm, te je na taj način duži, širi i niži od Coupe serije 3.

 

Međuosovinski razmak je povećan, pa sada iznosi 2810 mm. Uprkos većim dimenzijama, težina se povećala samo za 30 kg, te sada ukupno iznosti 1450 kilograma.

 

Kupcima će u početku biti dostupna 3 turbo agregata, a još tri biće dostupna nešto kasnije. Inicijalna paleta biće sastavljena od 183 KS snažnog dizela u 420d, 2,0 turbo benzinca snage 245 ks i u 428i i 3,0 šestocilindarski dizel sa 257 ks u 439D I 313 ks snažnija verzija istog dizela u 435d.

 

Svi agregati biće u standardnoj opremi upareni sa šestostepenim ručnim mjenjačem, te pogonom na zadnje točkove, dok će dva najjača dizela biti opremljena  osmostepeni mautomatski mjenjačem. Već pomenuti model 435i moći će da ubrza za 5,1 sekundu do 100 km/h, dok će model 420d trošiti tek nešto više od četiri litre goriva na pređenih 100 kilometara.

 

Enterijer automobila će biti identičan sedanu Serije 3, gdje će jedina razlika biti vidjiva kod sjedišta i položaja instrument table, a sve to zbog niže pozicije sjedenja. Iako je međuosovniski razmak veći, Coupe raspolaže sa samo 5 litara većim prtljažnikom od svog prethodnika. Standardna oprema uključuje sjedišta sa grijanjem i kožnim presvlakama, te 6,5 – inčni ekran u boji sa BMW-ovim iDrive  kontrolerom, kao i 18-inčne aluminijumske naplatke.

 

Automobil će biti dostupan u pet definisanih paketa opreme I to : SE, Sport, Moder, Luxury i M Sport. Početna cijena najjeftinijeg modela iznosiće oko 35.000 evra. 

Datum objave: 17/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook