Naslovna > Automobili > Audi > A3 > Predstavljena A3 limuzina

Audi

Predstavljena A3 limuzina

Najmanja Audijeva limuzina nudi atraktivan dizajn i naprednu tehnologiju, čije raskošne mogućnosti se najbolje ogledaju u S3 modelu koji iz mjesta do 100 km/h ubrzava za samo 5 sekundi

Sa A3 limuzinom Audi u proljeće starta u globalno najveći tržišni segment, klasu kompaktnih limuzina. Dinamičan automobil sa četvero vrata donosi sa sobom sve jače strane serije A3: malu težinu koja je proizvod lagane konstrukcije, snažne i visoko efikasne pogonske agregate kao i mnogobrojna napredna rješenja u oblasti informacionih i sistema pomoći vozaču. Audi A3 limuzina izgleda sportski na cesti, precizna i snažno izražajna  u svakom detalju.

 

Njen dizajn predstavlja sponu između klasičnog  „Three-Box“ koncepta i kupe filzofije. Tornado linija stvara snažnu svjetlosnu ivicu, koja se proteže preko cijele bočne površine. Prepusti su kratki. Sa osovinskim razmakom od 2,64 metra ukupna dužina automobila sa četvero vrata iznosi  4,46 metara. Preko pragova  protiče dinamična linija snažnije nagnuta više nego kod druga dva A3 modela. Bočne površine su intenzivnije savijene i kućišta točka nešto snažnije izvučena. A3 limuzina je sa 1,80 metara jedanaest milimetra šira nego A3 Sportback dok je po visini (1,42 metra) devet milimetara ispod sestrinskog modela. Kod konture haube motora, branika, ulaza za zrak i kod uvođenja „single frame“ rešetke automobil takođe slijedi vlastitu liniju. Na zadnjem dijelu je spojler integrisan u poklopac prtljažnika, dok široka i ravna svjetla nagalašavaju horizontalne linije. Po želji kupca one mogua da svijetle u LED tehnologiji. Od startnih modela A3 limuzina će se isporučivati sa punim LED svjetlima koja na jedinstven način pridonose atraktivnosti ovog vozila. Najjača verzija najmanje Audijeve limuzine u S3 izdanju nudi 300 KS i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5 sekundi.

Datum objave: 28/03/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook