Naslovna > Automobili > Kia > Optima > Predstavljena dotjerana Kia Optima

Sajam automobila u Frankfurtu

Predstavljena dotjerana Kia Optima

Prethodna generacija Optima modela prilično se dobro snašla u Evropi zahvaljujući svojoj dobroj cijeni te solidnim paketima opreme…

Kia Optima je limuzina koja je na evropskom kontinentu našla svoje mjesto pod suncem. To su joj osigurali prije svega atraktivan izgled, prilično prihvatljiva cijena, te solidni paketi opreme, gdje su svi kupci mogli da pronađu nešto za sebe. Kia je upravo zbog toga odlučila da osjveži ovaj model, koji bi se već ove jeseni trebao pojaviti u prodaji.

 

Ova nova Optima trebala bi se još više svidjeti kupcima sa Starog kontintenta, prvenstveno zbog svog izgleda, koji ima elemente sa GT modela. Ističe se po svojoj prednjoj maski te drugačijim svjetlosnim sklopovima. Uz sve to, kupci će moći da biraju između 17. i 18-inčnih aluminijumskih naplataka.

 

Ponuda motora ostala je u potpunosti ista, a elektronika je malo dotjerenija. Kupci će sada moći da odaveru ECO mod vožnje, koji smanjuje potrošnju, kao i Sport moda i svih performansi koje idu uz njega.

 

Unutrašnjost je takođe dotjeranija i opremljenija mnogo boljim i kvalitetnijim materijalima. Naime, tu je potpuno nova kombinacija materijala, a i multimedijalni sistem je mnogo bolji u odnosu na onaj koji se nalazio u prošlem modelu.

Datum objave: 13/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook