Naslovna > Automobili > Hyundai > Kona > Predstavljena druga generacija popularnog modela

Hyundai Kona

Predstavljena druga generacija popularnog modela

Iako Kona druge generacije sada ima par ekrana od 12,3 inča, još uvijek ima dosta fizičkih tipki na centralnoj konzoli za brz pristup često korištenim funkcijama...

Hyundai je prvobitno predstavio drugu generaciju Kone krajem prošle godine podijelivši nekoliko slika bez previše detalja. Srećom, sada je dostupna proširena galerija fotografija i dolazi zajedno s dodatnim tehničkim specifikacijama. Konačno se može dobro pogledati iznutra i izvana jer se crossover promijenio u relativno kratkom vremenskom periodu otkako je originalni model ušao u prodaju prije manje od šest godina. Veća od svog prethodnika, Kona 2024 ima međuosovinsko rastojanje prošireno za 60 milimetara na 2.660 mm. Ukupna dužina mu je povećana za 145 mm na 4,350 mm dok je njegova širina sada na 1,825 mm. Kada je opremljen 17-inčnim gumama, subkompaktni crossover je visok 1.580 mm.

 

 

 

Kod kuće u Južnoj Koreji, Hyundai namjerava prodati novu Konu sa atmosferskim 2,0-litarskim benzinskim motorom koji proizvodi 147 konjskih snaga i 180 njutn-metara obrtnog momenta koji se prenosi na točkove preko CVT-a. Snažnija verzija dolazi od 1,6-litarskog agregata s turbopunjačem proizvodi 195 KS i 265 Nm zajedno sa osmostepenim automatikom. Što se tiče hibrida, on koristi 1,6-litarsku jedinicu po narudžbi koja radi zajedno s električnim motorom kako bi pružila "impresivno ubrzanje i visoku efikasnost". Kombinovana snaga je ocijenjena na 139 KS i 265 Nm poslanih na cestu preko šestostepenog automatika sa dvostrukim kvačilom.

 

Podržana su memorijska sjedišta, bežično punjenje i OTA ažuriranja, zajedno s NFC tehnologijom koja pretvara vaš pametni telefon ili pametni sat u digitalni ključ. Kabina bi trebala biti tiša nego prije zahvaljujući dodatnom materijalu za prigušivanje zvuka, dvostruko laminiranom zvučno izolacijskom staklu na vjetrobranskom staklu, debljem tepihu na podu i gumama koje apsorbuju zvuk od 19-inčnih točkova.

 

Datum objave: 18/01/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook