Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Cross > Predstavljena redizajnirana verzija jednog od najprodavanijih modela brenda

Volkswagen T-Cross

Predstavljena redizajnirana verzija jednog od najprodavanijih modela brenda

U redizajniranom izdanju T-Crossa, digitalna instrumentna tabla postaje standardna oprema u svim verzijama. Kupci koji se odluče za pakete Style i R-Line mogu se radovati matrix LED svjetlima s novim svjetlosnim potpisom, koja će biti opcija uz osnovni paket opreme...

Nakon četiri godine od prvobitnog lansiranja, najmanji Volkswagen model koji nosi naziv koji počinje slovom T nedavno je prošao kroz proces osvježavanja. Ovaj popularni crossover B segmenta, poznat kao T-Cross, ostaje jedan od najtraženijih modela u svojoj klasi. Do sada je privukao čak 1,2 miliona kupaca, a u Wolfsburgu su izjavili da će sva proizvodnja biti rasprodata do kraja ove godine. Redizajnirana verzija T-Crossa nedavno je predstavljena, a očekuje se da će prvi primjerci stići do kupaca u prvom kvartalu naredne godine.

 

 

 


Ponuda boja karoserije je proširena s dvije nove opcije, Clear plavom i Kings crvenom, a osnovna verzija dolazi s 16-inčnim aluminijskim naplatcima, dok su bogatiji paketi opreme opremljeni s 17-inčnim točkovima. Multimedijalni sistem posljednje generacije kontroliše se putem 8-inčnog ili 9,2-inčnog displeja u boljim paketima opreme. Redizajnirani branici dodaju 27 milimetara dužine automobilu, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.563 milimetara. Kabina T-Crossa pruža praktičnost uz uzdužno pomicanje zadnjeg sjedišta i mogućnost preklapanja suvozačkog sjedišta.

 


Ponuda agregata T-Crossa ostaje nepromijenjena, pa je osnovni motor i dalje 1-litarski trocilindarski turbobenzinac koji je dostupan u slabijoj varijanti sa 95 KS i snažnijoj varijanti sa 116 KS. Slabija verzija motora kombinuje se s 5-stepenim ručnim mjenjačem, dok se snažnija verzija može kombinovati s 6-stepenim ručnim mjenjačem ili (opciono) 7-stepenim automatskim mjenjačem sa dva kvačila (DSG). Za prenos snage kod većeg i snažnijeg 1,5-litarskog četverocilindarskog turbobenzinca sa 150 KS koristi se isključivo 7-stepeni automatski DSG mjenjač. T-Cross se ne nudi s pogonom na sve točkove.

Datum objave: 05/07/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook