Naslovna > Automobili > Audi > Q7 > Predstavljena redizajnirana verzija najvećeg SUV-a brenda

Audi Q7

Predstavljena redizajnirana verzija najvećeg SUV-a brenda

Pored novih karoserijskih detalja i nekoliko dodatnih boja karoserije, s redizajniranim izdanjem Audijeve SUV perjanice koje će biti dostupno u prodajnim salonima krajem prvog kvartala, dolazi i bogatija tehnološka oprema...

Najveći SUV u Audijevoj ponudi prošao je kroz drugo temeljno osvježavanje, a novosti na velikoj dvovolumenskoj karoseriji koja može smjestiti sedam osoba uključuju redizajniranu jednodijelnu masku hladnjaka koja je uklopljena u preoblikovani branik. Takođe, primjetna je nova grafika u kućištima adaptivnih matrix LED svjetala, a opcionalno je dostupna i laserska tehnologija uz ta svjetla. Dnevna svjetla dolaze s četiri moguća vizuelna "potpisa". Ponuda boja karoserije proširena je s tri nove boje (Ascari plava, Sakhir zlatna i Chili crvena), uz postojeći osnovni paket opreme postavljen na 19-inčnim točkovima. Osim toga, na raspolaganju su i nove dizajnirani aluminijski naplaci u rasponu od 20 do 22 inča. U unutrašnjosti prostrane kabine, promjene uključuju nove kombinacije materijala i boja za oblaganje, unaprijeđeni multimedijalni sistem i poboljšane sisteme asistencije. Sve ove inovacije čine Audijev SUV još privlačnijim i savremenijim vozilom na tržištu.

 

 

 


Kupci redizajniranog izdanja će i dalje imati mogućnost odabira između trolitarskog 6-cilindarskog turbodizelskog motora potpomognutog blagom hibridnom tehnologijom. Slabija verzija (45 TDI) razvija 231 KS, dok jača (50 TDI) pruža 286 KS. Benzinski trolitarski V6 motor s oznakom 55 TFSI pruža 340 KS, dok je vrh ponude rezervisan za verziju SQ7 s 4-litarskim biturbo V8 motorom koji razvija 507 KS. Sva vozila imaju pogon na sve točkove (quattro). Cijene za redizajnirani Audi Q7 u Evropi započinju od 79.300 evra. Ova vozila zadržavaju visoke performanse i raznolike opcije pogona, pružajući kupcima širok spektar mogućnosti za prilagođavanje njihovim potrebama i preferencijama.

Datum objave: 30/01/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook