Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Evoque > Predstavljena sportska varijanta britanskog SUV-a

Range Rover Evoque

Predstavljena sportska varijanta britanskog SUV-a

Novi Evoque P300 HST dolazi sa brojnim dizajnerskim dodacima, te 2.0-litarskim turbo benzincem koji razvija 300 KS i od 0-100 km/h ubrzava za 6.8 sekundi...

Land Rover je proširio svoju porodicu Evoque modela predstavljanjem novog P300 HST. Dizajn sportskog SUV-a je inspirisan većim Range Rover Sport HST modelom, a kompaktni crossover će biti ponuđen sa paletom od 11 boja karoserije i paketom crnih ukrasnih dodataka. Dvobojni izgled pored detalja na karoseriji zaokružuju i novi 20-inčni crni naplatci ispod kojih se kriju velike crvene kočione čeljusti. Ugođaj je poboljšan i u kabini, gdje će putnici moći da uživaju u novom panoramskom krovu koji je dio standardne opreme. Kompaktni SUV je opremljen i 10-inčnim ekranom infotainment sistema ispod kojeg je smješten još jedan 10-inčni displej, a ispred vozača se nalaze specijalni sportski volan i 12.3-inčna digitalna instrument tabla. Ekskluzivni paket zaokružuje audio sistem Meridian sa 13 zvučnika i 400W.

 

 


Evoque P300 HST će biti pokretan 2.0-litarskim mild-hybrid turbo benzinskim agregatom koji može da se pohvali sa 300 KS, a uparen je sa devetostepenom automatskom transmisijom i pogonom na sve točkove opremljenim Terrain Response 2 sistemom koji pojačava trakciju na različitim tipovima terena. Sistem je opremljen podešavanjima za blato, pijesak i snijeg, kao i automatskim modom koji detektuje vrstu terena i prilagođava trakciju i podešavanje pogona u skladu sa njom. Kompaktni SUV ubrzava 0-100 km/h za 6.8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 240 km/h. Novi Evoque P300 HST je već dostupan na tržištu Velike britanije, gdje se cijena kreće od 50.440 funti (oko 115.000 KM).

Datum objave: 13/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook