Naslovna > Automobili > Opel > Astra > Predstavljeni Astra sedan i Mokka

Opel

Predstavljeni Astra sedan i Mokka

Istog dana kada je u Bosnu i Hercegovinu stigao novi Golf iz Opela su došla dva noviteta, Astra u sedan izvedbi i Mokka – novi mali crossover SUV

Opel je bosanskohercegovačkoj javnosti predstavio svoja dva noviteta: Astru u sedan izvedbi i potpuno novo SUV vozilo pod imenom Mokka. Astra sedan je u suštini „mala Insignia“ i nosi prepoznatljivu sliku svih dosadašnjih izvedbi Astri. Sve ono što nosi hatcback izvedba Astre, donosi i sedan izvedba, dakle prepoznatljiva i inovativna tehnička rješenja. Na našem tržištu Astra sedan dolazi sa čak sedam agregata: četiri benzinca  i tri dizelaša.

- Astra sedan je idealan izbor za flotnu kupovinu za mala i srednja preduzeća. Ona donosi jedinstven izgled, sličan Insigniji a sa druge strane nije u tom cjenovnom rangu. Dakle, idealna je za nekog ko je ograničen budžetom a želi izgledno i funkcionalno auto.  – izjavio je Munib Džuho, Business Development Manager Opela za Bosnu i Hercegovinu .Osnovna cijena Astre sedan na našem tržištu je 28.479 KM za verziju sa 1.4 benzinskim motorom i početnim paketom opreme.

 

 

 

""Pored Astre sedan novinarima i potencijalnim kupcima predstavljena je i Mokka, potpuno novo vozilo iz Opela. Riječ je o malom SUV vozilu koje je nastalo zbog zahtjeva tržišta. Prije četiri godine, Nissan je sa Qashkaijem utemeljio segment ovih vozila, koji svake godine bilježi rast, a u Bosni i Hercegovini je čak i iznad europskog prosjeka sa 14 %, stoga se od Mokke očekuju značajni rezultati u BiH.  Osnovni aduti Mokke su robustnost, prostranost uz efikasne i štedljive agregate. Mokka sa osnovnim  paketom opreme (lima uređaj, CD MP3 radio, ESP, šest zračnih jastuka, daljinsko centralno zaključavanje, električne podizače prednjih prozora, električno pokretane grijane retrovizore, putno računalo i tempomat.) i  1.6 litarski benzinacem  košta  32.276 KM. 
- Mi najviše očekujemo od modela sa 1.4 litarksim agregatom sa turbopunjačem i 140 KS opremljnim paketom opreme Enjoy sa pogonom na sve točkove. Ovako opremljena Mokka košta 38.500 KM, a za najveće konkurente na bh tržištu smatramo Nissan Qashkai, zbog činjenice da su oni utemljili ovaj segment, a ne treba ni zanemariti model Juke.
Osim sa benzinskim agregatima Mokka se može dobiti i sa 1.7-litarskim dizalešem sa 130 KS, po cijeni od 41.000 KM sa paketom opreme Enjoy Plus i pogonom na sve točkove.
 

Datum objave: 22/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook