Naslovna > Automobili > Kia > Soul > Premium izgled, vrhunski osjećaj

Zvanične fotografije modela 2014 Kia Soul

Premium izgled, vrhunski osjećaj

Kada pogledamo u unutrašnjost putničke kabine, vidjećemo vrhunske, kvalitetne materijali koji su mekani na dodir…

Kia je iskoristila ove jesenje dane kako bi javnosti pokazala još nekoliko fotografija modela Soul za 2014. godinu, koji je svoju zvaničnu premijeru imao na Sajmu automobila u New Yorku ove godine. Ovaj automobil baziran je na Track’ster koncpetu, koji je predstavljen još 2012. godine.

 

Dizajnerski tim koji je radio na ovom automobilu, veliku pažnju pesvetio je premium izgledu i osjećaju za ovaj automobil, kako u enterijeru, tako i eksterijeru. Dovoljan je samo jedan pogled unutar putničke kabine da bi smo shvatili da su u njoj korišteni izuzetno kvalitetni materijli.

 

Oni su meki na dodir, a možemo da ih nađemo na instrumentalnom panelu, panelu vrata, te centralnoj konzoli. Sve ovo unapređuje ovaj premium osjećaj. Automobil je baziran na potpuno novoj šasiji, koja je oko 29% kruča nego što je to bio slučaj kod ranijeg modela.

 

Sami inžinjeri su uložili značajne napore kako bi ojačali one ključne tačke vezivanja šasije i karoserije. Preko 60% šasije izrađeno je od čelika izuzetno visokog kvaliteta i čvrstoće. Što se pogona automobila teče, njega će da obezbjeđuje 1.6 litarski DOHC benzinski motor, sa četiri cilindra,  i sa direktnim ubrizgavanjem, koji razvija 130 “konja” snage pri 6300 obrtaja u minuti.

 

Datum objave: 16/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook